credito prestamo banco dinero interes

Els bancs no volen desaprofitar una data marcada pel consum com és el Black Friday. Per això, a més de les ofertes o promocions que estan aplicant, alguns s'han apuntat també a oferir préstecs amb millors condicions, fins i tot eliminant les comissions. Això sí, el Banc d'Espanya ja ha avisat que no cal deixar-se portar per frases cridaneres com les que prometen finançament sense interessos.

Aquest any, les ofertes de finançament estan destinades exclusivament als clients de cada banc. Així, per exemple, Santander rebaixa fins al 30 de novembre l'interès dels seus préstecs al consum i targetes de crèdit fins al 3,95% TIN i treu les comissions, enfront del 6,95% habitual i de les comissions del 2,25% . A més, ofereix als seus clients préstecs preconcedits en condicions preferents que es podran contractar pels diferents canals digitals de l'entitat entre 25 de novembre i el 2 de desembre. Destaca la garantia per la qual el préstec queda sense efecte si s'aconsegueix un altre en millors condicions durant els 14 dies següents i el banc renunciarà al cobrament d'interessos i comissions.

També fins a finals de mes està vigent l'oferta de Bankia, que baixa al 4,85% TIN (4,96% TAE) l'interès en els seus préstecs preconcedits, des del 9% TIN i la comissió 2%. ING, que abans oferia els seus préstecs amb un 3,99% TIN, ara el redueix fins al 3,75% TIN (3,82% TAE), també sense comissions, per als que el contractin fins al 27 de novembre. Més període de validesa tenen les ofertes de Liberbank i OpenBank. En el cas del primer, rebaixa l'interès dels seus préstecs fins al 5,5% TIN, des del 5,75% fins al 2 de desembre. Mentrestant, el segon, ofereix un interès del 4,95% TIN i sense comissió en els seus préstecs preconcedits fins al 10 de desembre. Fora de promoció l'interès se situa al 7,18%. En ambdues entitats no hi ha comissió.

EVO Banc ofereix un 10% de descompte entre el 26 i el 30 de novembre a l'hora de contractar un préstec personal. Unicaja incentiva la contractació de noves targetes de crèdit, i ofereix la devolució del 8% de les compres que es duguin a terme amb elles fins al 15 de desembre. Kutxabank ha posat al mercat minicrèdits de fins a 3.000 euros, amortitzables en 10 mesos i unes condicions molt especials de finançament. Aquesta oferta està destinada a clients amb préstec preconcedit i està activa fins al 30 de novembre.

COMPTE AMB EL FINANÇAMENT

El Banc d'Espanya ha avisat els consumidors perquè prestin atenció a la publicitat i no es deixin portar per frases cridaneres com "finançament sense interessos", ja que això no implica que el cost que es vagi a pagar per un préstec hagi de ser zero, ja que l'entitat que concedeix el crèdit pot cobrar, a més d'interessos, comissions i altres despeses, uns imports que sí es tenen en compte per al càlcul de la TAE, indicador en què recomana fixar-se per conèixer realment el cost del finançament.

A més, si l'opció que s'ofereix per finançar una compra consisteix en la contractació d'una targeta amb modalitat de pagament revolving, el client ha de "valorar acuradament" si aquest tipus de finançament s'adequa a les seves necessitats. "La forma de pagament d'aquestes targetes pot portar els consumidors a endeutar-se de forma indefinida. Per fer-ne un ús adequat i evitar endeutar-se en excés, és molt important conèixer les característiques d'aquesta modalitat de pagament", apunta l'organisme.

Noticias relacionadas

contador