ep pensionistas 20170725090902
MINISTERIO DE EMPLEO

Les entitats romanen obertes mentre està vigent l'estat d'alarma decretat al nostre país, en ser considerades un servei essencial. Tot i que fins ara els clients que les visitaven eren pocs, amb l'arribada del final de mes començaran a omplir-se, principalment de pensionistes que volen cobrar. Davant d'aquesta situació, molts bancs van començar la setmana passada a prendre mesures, com ara l'avançament de la pensió. A això s'hi suma també l'obligació de demanar cita prèvia o la recomanació d'utilitzar el caixer.

De fet, aquests últims dies els bancs estan demanant als seus usuaris que evitin anar a l'oficina, com fan cada 25 de cada mes, una data clau en el calendari per als beneficiaris d'una pensió. Per això, aquesta setmana són diverses les entitats que s'han sumat a fer modificacions a les seves operatives destinades a aquest col·lectiu.

Bankinter, per exemple, que en condicions normals efectuava l'abonament el penúltim dia de cada mes, ha anunciat que avança cinc dies el pagament de les pensions als seus clients, i les pagarà aquest dimecres 25 de març. El mateix ha fet Kutxabank, que abona les pensions també aquest 25 de març, anticipant així l'ingrés en diversos dies.

Els clients de Liberbank tenen disponible la pensió des d'aquest dimarts 24 de març. La novetat aquest cas és que avisa per missatge i trucada telefònica als pensionistes de la necessitat de complir amb les mesures de precaució, a més de l'establiment i obligació de la cita prèvia per rebre atenció a les oficines amb períodes de separació de deu minuts entre cada client. També recordarà a qui vulguin actualitzar la llibreta d'estalvi i comprovar el saldo del seu compte que disposen de diversos canals no presencials, com la banca online, els caixers o mitjançant el telèfon.

El sistema de cita prèvia també és una mesura posada en marxa per CaixaBank, que va avançar el pagament de les pensions al divendres 20 de març. Aquest pla especial d'atenció als pensionistes pretén evitar les cues a les oficines per protegir la salut d'aquest col·lectiu.

BBVA no carregarà comissió als pensionistes que retirin la pensió des de qualsevol caixer, una mesura de la qual l'entitat també està informant tant personalment als seus clients com als seus familiars, i que està vigent entre el 25 de març al 5 d'abril. Per part seva, Bankia també anima als seus clients que realitzin a través de caixer el reintegrament de la seva pensió, l'abonament de la qual va avançar al dilluns 23 de març a la tarda, dos dies abans de la data prevista.

Ibercaja anticipa sense cap cost l'abonament d'aquestes prestacions al 25 de març per a tots els pensionistes; fins ara, només els clients que utilitzen el caixer o l'actualitzador de llibretes cada mes es beneficiaven d'aquesta bestreta.

Al Sabadell estan duent a terme un contacte telefònic amb els seus clients pensionistes per evitar que es desplacin físicament a les oficines, i els suggereixen que sigui un familiar qui faci el reintegrament a través dels caixers automàtics. En cas que els clients no tinguin cap altra opció que anar a l'oficina, l'entitat assegura que concertarà una visita individualitzada perquè no hagin d'esperar.

Noticias relacionadas

contador