• La notícia ha provocat una onada de vendes en el dòlar
  • La recomanació de la Xina coincideix amb el moment en què l'administració republicana es prepara augmentar la seva oferta de deute
cbchina23

A la Xina ja no li agrada la renda fixa nord-americana. Enmig del repunt que els bons del Tresor dels EUA estan experimentant aquesta setmana, les autoritats del gegant asiàtic encarregades de decidir en què inverteixen el seu exuberant graner de moneda estrangera han declarat a 'Bloomberg' que el deute nord-americana ha perdut atractiu. El rendiment, que ja havia superat el 2,5% aquest dimarts, arriba al 2,58%.

La Xina posseeix les reserves de divises més grans del món, de 3,1 bilions de dòlars, i regularment avalua la seva estratègia inversora. L'última recomanació de l'Agència de Divises Xinesa (SAFE per les sigles en anglès) ha estat demolidora per al Tresor nord-americà, ja que ha aconsellat disminuir o aturar l'adquisició de deute del país governat per Donald Trump.

Les tensions comercials amb els EUA poden ser una raó per frenar o aturar la compra de deute nord-americà

El mercat dels bons del govern dels Estats Units s'està tornant menys atractiu en comparació amb altres actius i les tensions comercials amb els EUA poden ser una raó per frenar o aturar la compra de deute nord-americà, han declarat. La recomanació sorprèn en un moment en què les relacions entre el president xinès Xi Jinping i Trump viuen un moment dolç, després que l'esperada tensió entre les dues potències mantingués el món en suspens durant bona part de l'any passat.

No obstant això, explica Bloomberg que les autoritats xineses no han especificat per què un empitjorament de les relacions comercials pesarien sobre la compra de deute, encara que les tinences estrangeres de títols nord-americans ja s'han vist afectades per les tensions geopolítiques en el passat.

VENDA MASSIVA DE DÒLARS

La situació no ha fet més que evidenciar la tendència de desacoblament del dòlar amb l'exercici del deute, ja que, segons assenyala Kathy Lien, analista de BK Asset Management, un "moviment tan significatiu com aquest coincidiria amb un fort repunt del dòlar", però les vendes han assolat el 'bitllet verd' que es desploma contra el ien fins a mínims de finals de novembre i contra l'euro es deprecia més enllà dels 1,20 dòlars.

Els operadors han interpretat com males notícies per a l'economia nord-americana ja que coincideixen amb el moment en què l'administració republicana es prepara per augmentar la seva oferta de deute. El Departament del Tresor va dir al seu més recent anunci de refinançament trimestral, al novembre, que les necessitats d'endeutament augmentaran a mesura que la Reserva Federal redueixi el seu balanç general i que els dèficits fiscals s'incrementin.

El paquet de reducció d'impostos del president Donald Trump reduirà els ingressos federals en més d'1 bilió de dòlars durant la pròxima dècada, fins i tot després de tenir en compte els seus efectes beneficiosos en l'economia dels EUA, segons el marcador d'impostos del Congrés.

Noticias relacionadas

contador