astrazeneca vacuna portada
106,78£
  • -0,64£
  • -0,60%

El districte d'Euskirchen, a Renània del Nord-Westfàlia, a l'oest d'Alemanya, ha anunciat la suspensió de l'administració de la vacuna d'AstraZeneca després de la mort d'una dona de 47 anys per trombosis i detectar una pacient amb una afecció similar.

Les dones de menys de 55 anys ja no seran vacunades amb el fàrmac, ha explicat un portaveu del districte de Euskirchen en declaracions recollides per la televisió pública estatal, la WDR.

Ja s'ha obert una recerca per determinar la possible relació entre la inoculació de la vacuna i la trombosi venosa cerebral desenvolupada en ambdós casos, la pacient de 47 anys que va morir i una altra de 28 que es troba estable, encara que hospitalitzada.

L'administrador del districte, Markus Ramers, s'ha posat ja en contacte amb les famílies. "No es pot descartar que hi hagin fets que apuntin contra la vacunació a qualsevol edat i qualsevol gènere de la vacuna contra la COVID-19 d'AstraZeneca", ha indicat Ramers.

La suspensió ha estat acordada després d'un informe d'un equip de crisi format específicament després de consultar amb el director del departament de Sanitat i el vacunador cap d'Euskirchen. Els homes sí que podran continuar rebent la vacuna d'AstraZeneca. "No es destruirà cap vacuna. Les dones que no puguin vacunar-se avui o demà seran vacunats al seu degut temps", ha destacat Ramers.

Noticias relacionadas

contador