astrazeneca vacuna portada
119,88£
  • -0,38£
  • -0,32%

La UE no permetrà l'exportació de la vacuna contra el coronavirus de la farmacèutica AstraZeneca mentre no es cobreixin les quantitats de subministrament signades als contractes.

Mentre AstraZeneca no compleixi les seves obligacions, tot el que es produeixi en sòl europeu serà distribuït als europeus", ha afirmat el comissari del Mercat Interior, Thierry Breton, en declaracions a l'emissora RTL recollides per Bloomberg. "Si hi ha excedents, podran anar a altres llocs", ha explicat.

AstraZeneca ha compromès 70 milions de dosis per al segon trimestre, ha recordat Breton, però de moment només ha cobert el 30 per cent d'aquesta xifra, mentre que ha complert amb el 100 per cent del subministrament compromès amb el Regne Unit.

La UE ha exportat aproximadament el 40 per cent de la seva producció, incloent-hi 20 milions de dosis que han partit cap al Regne Unit, ha explicat. El Regne Unit, en canvi, no ha exportat vacunes. Breton ha assegurat que, si pot, la UE ajudarà al Regne Unit quan necessiti dosi per administrar la segona puntxada en el termini necessari.

La UE té previst haver produït 420 milions de dosis per a mitjans de juliol, una xifra suficient per aconseguir la immunitat de ramat, ha explicat Breton, que considera que aquesta immunitat s'aconsegueix quan s'ha vacunat un 70 per cent dels adults.

Noticias relacionadas

contador