la-bank-of-england-vote-le-statu-quo-mais-pas-a-l-unanimite

El Comitè de Política Monetària del Banc d'Anglaterra ha decidit mantenir, durant la reunió del mes de setembre, el tipus d'interès de referència al 0,10% i el mecanisme de compra d'actius en 895.000 milions de lliures esterlines tal com s'esperava. No obstant això, un altre dels seus membres s'ha unit al falcó Michael Saunders i ha votat en contra de la última proposició.

Així, mentre la decisió sobre els tipus s'ha adoptat de forma unànime, en una votació 9-0, només una majoria de 7-2 ha donat suport mantenir el volum d'estímuls. Ni més ni menys que el vicegovernador de 'La Vella Dama del carrer Threadneedle', Dave Ramsden, ha donat suport a Saunders en un intent de reduir la quantitat de bons del govern del Regne Unit que el Banc compra, de 875.000 milions de lliures a 840.000 milions de lliures.

A l'agost, només Saunders va voler donar aquest pas.

Al comunicat de política monetària que ha acompanyat la decisió, el banc central ha subratllat que "preveu que la inflació de l'IPC augmenti temporalment a curt termini, fins al 4% durant el quart trimestre del 2021, a causa i gran mesura de l'evolució dels preus de l'energia i dels béns". "En funció de l'evolució dels tipus d'interès al mercat, s'esperava que la inflació de l'IPC tornés a acostar-se a l'objectiu del 2% a mitjà termini".

Des de la reunió d'agost del Comitè de Política Monetària, "el ritme de recuperació de l'activitat mundial ha mostrat signes de desacceleració", incideix el banc central. "En un context de forta demanda de béns i de contínues limitacions de l'oferta, les pressions inflacionistes mundials han continuat sent forts i hi ha alguns indicis que les pressions dels costos podrien ser més persistents. Alguns indicadors dels mercats financers sobre les expectatives d'inflació han augmentat una mica, fins i tot al Regne Unit".

El personal del Banc ha revisat a la baixa les seves expectatives sobre el nivell del PIB del Regne Unit durant el tercer trimestre del 2021 al voltant d'un 1% des de l'informe d'agost, deixant el nivell previst del PIB del tercer trimestre al voltant d'un 2½% per sota del seu nivell anterior a la crisi. Així mateix, "la incertesa al voltant de les perspectives del mercat laboral ha augmentat", ha declarat.

Noticias relacionadas

contador