ep archivo   edificio old office war de londres
OHL - Archivo

L'índex de preus de consum (IPC) al Regne Unit ha repuntat fins al 3,2% a l'agost en taxa interanual des del 2% interanual de juliol, després de registrar la major pujada mensual de la sèrie històrica, que va començar el 1997. Els analistes esperaven un repunt menor, fins al 2,9% interanual.

Segons ha confirmat l'Oficina Nacional d'Estadístiques britànica (ONS), la pujada mensual de l'IPC general ha estat del 0,7%, per sobre del 0,5% pronosticat pel consens. No obstant això, l'organisme ha precisat que aquesta gran pujada mensual "és probable que sigui una pujada temporal".

En aquest sentit, l'ONS ha explicat que "la major contribució a l'alça és un efecte de base, a causa, en part, dels descomptes en els preus dels restaurants i cafès a l'agost de 2020, com a resultat del programa Eat Out to Help Out del Govern i, en menor mesura, de les reduccions de l'IVA al mateix sector".

Els restaurants i hotels, l'oci i la cultura, i l'alimentació i les begudes no alcohòliques van realitzar les majors contribucions a l'alça al canvi en la taxa d'inflació a 12 mesos entre juliol i agost de 2021.

Noticias relacionadas

contador