ep ruedaprensapresidenteciudadanos albert rivera
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS

El president de Ciutadans, Albert Rivera, considera que s'hauria de restablir l'article 155 en algunes competències fins que el president de la Generalitat, Quim Torra accepti la Constitució. En una entrevista a Cope, Rivera assegura que les paraules de Torra en què assegurava que atacarien l'Estat "ja són una realitat des de fa temps" i que s'han manifestat "en forma de col·locació de pròfugs de la justícia en ambaixades de la Generalitat o en l'ús dels Mossos per als seus interessos separatistes".

Divendres passat, Torra assegurava que els sobiranistes estan més forts que mai, decidits a fer realitat la república catalana, i no pararan fins que els presos siguin lliures. "Anem a atacar aquest Estat espanyol injust", afirmava en un acte organitzat per l'ANC i Òmnium per homenatjar qui va ser conseller d'Interior durant els atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona), Joaquim Forn, avui a la presó.

"Anem a atacar aquest Estat espanyol injust", afirmava Quim Torra fa uns dies

Rivera ha dit també que "no és lògic que, entre altres coses, s'usi diners públics per subvencionar grups a favor de la independència".

D'altra banda, considera que després del cop d'estat a Catalunya "PP i PSOE han sortit corrent d'aquí". Ha criticat que Sánchez estigui minoritzant el desafiament separatista perquè "depèn d'ells per estar a Moncloa d'interí" i insisteix que "s'està equivocant d'aliats. Els que volen liquidar Espanya no poden governar el país, no té cap sentit".

Pel que fa a l'actuació dels Mossos en la identificació de 14 persones en algunes localitats de Tarragona per arrencar llaços grocs, i que poden ser multats amb fins a 30.000 euros, el president de Ciutadans ha dit que "és el món al revés. A l'agost va sortir un acte durant el qual es dictaminava que calia retirar els símbols separatistes en espais públics. Jo no demano que hi hagi símbols constitucionalistes, demano que no hi hagi res perquè d'una altra manera la convivència no és possible".

Sobre l'exhumació de les restes de Franco del Valle de los Caídos, Rivera ha demanat al Govern que "deixi de combatre contra el seu fantasma. Aquesta no pot ser la prioritat que tingui Sánchez. Als espanyols ens importa bastant menys que no pas pensar en el que passarà amb les pensions o amb el pacte educatiu".

Noticias relacionadas

contador