ep nochebarcelona
WALKERSSK/SINC

Barcelona s'ha convertit en la ciutat espanyola que té els habitatges en venda i en lloguer més antigues de tot el país. En concret, la Ciutat Comtal té un parc d'habitatges en venda amb una edat mitjana de 69 anys, mentre que aquelles que estan de lloguer tenen 72 anys de mitjana, segons dades d'Idealista. "El parc immobiliari espanyol no està prou renovat", diuen des del portal immobiliari.

Segons un informe d'Idealista, el parc d'habitatges en venda a les capitals espanyoles té una edat mitjana de 45 anys, mentre que el parc de lloguer és un any més jove, de 44 anys d'edat mitjana. No obstant això, hi ha ciutats que sobrepassen per molt gran. "Les diferències d'edat entre capitals de província són notables, tant en el cas dels habitatges en venda com de lloguer", diu el portal immobiliari, que assegura que al mercat de venda la ciutat amb les cases més antigues al mercat és Barcelona, ​​seguida de Pamplona (64 anys), Sant Sebastià (60 anys) i Bilbao (54 anys). A continuació se situa Madrid, on els habitatges tenen, de mitjana, 53 anys.

A Espanya, el parc d'habitatges en venda té una edat mitjana de 45 anys, mentre que el parc de lloguer és un any més jove, de 44 anys

Per contra, 23 capitals espanyoles tenen un parc d'habitatges en venda 'uns trenta anys'. Les més modernes, segons les dades d'Idealista, són els habitatges d'Albacete, ja que de mitjana tenen 31 anys. A Lugo l'edat puja fins als 32 anys, mentre que a Almeria, Múrcia, Lleida i Guadalajara arriben als 33 anys.

I pel que fa al lloguer, Barcelona concentra també el parc d'habitatges més antic, ja que els pisos que es lloguen tenen 72 anys de mitjana. El segueixen les de Sant Sebastià (68 anys), Madrid (56 anys), Tarragona (53 anys) i Pamplona (52 anys). De fet, només Ciudad Real té uns habitatges per llogar que baixen de la trentena (29 anys). Les següents ciutats, amb edat ja per sobre de les tres dècades, són Albacete (30 anys), Lugo, Sòria i Castelló (31 anys en els tres casos), seguides per Almeria i Guadalajara (totes dues amb 32 anys).

MÉS COSTOS EN REFORMES I POCA EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

Segons explica Fernando Encinar, cap d'estudis d'Idealista, "viure en un edifici amb més de cinc dècades no és negatiu però no sens dubte comporta més costos en reformes, derrames i una mala eficiència energètica". A més, posa l'accent en una cosa: "Encara que durant la bombolla es van construir milions de cases, el parc immobiliari espanyol no està prou renovat", diu.

Segons el portal immobiliari, el fet que les dues ciutats espanyoles més grans estiguin al grup dels habitatges més antigues evidència que "el ritme de construcció d'obra nova durant les últimes dècades en totes dues no ha estat similar al de la resta del país". Segons l'opinió d’Encinar, "els excessos de la bombolla, clars a la major part d'Espanya, no han de ser excusa per obviar la necessitat urgent de les dues capitals, Madrid i Barcelona, ​​de facilitar habitatge, ben construït o reformat, que eviti tensió als preus".

Noticias relacionadas

contador