• L'habitatge s'ha revalorat un 10,3% des dels mínims de 2015
ep pisomadrid
EUROPA PRESS - Archivo

L'habitatge continua pujant. El preu dels habitatges acabats (nou i usat) es va veure incrementat un 5,4% a l'abril respecte al mateix mes de l'any passat. Un creixement que s'ha vist impulsat per les capitals i grans ciutats, que han experimentat una pujada del 8,7% respecte a l'abril segons l'índex Tinsa IMIE.

El preu de l'habitatge s'ha revalorat un 10,3% des del mínim que va tocar a principis de 2015, tot i que segueix arrossegant una caiguda acumulada del 36,7% des del pic del boom el 2007.

El preu de l'habitatge s'ha revalorat un 10,3% des dels mínims de 2015

Els preus a la costa mediterrània han estat els més castigats durant la crisi, ja que des de màxims assolits mostren un descens acumulat del 45,8%. Per darrere, el segueixen les àrees metropolitanes (42,8%) i, tot i haver incrementat el seu valor un 18,6% en des de maig de 2015, les grans capitals segueixen sent un 36,6% sota els nivells de 2007.

A més, segons Tinsa, el preu mitjà de l'habitatge a Espanya no mostrava un ritme de creixement interanual tan elevat a nivell nacional des del tercer trimestre del 2007.

Les capitals i grans ciutats són les que segueixen exercint de "locomotora" de la reactivació, juntament amb les àrees metropolitanes i Balears i Canàries, que han crescut un 5,7% i un 5,6%, respectivament. No obstant això, a les capitals i grans capitals la tendència actual es malvolença a l'estabilització. De fet, durant els últims mesos l'índex de Tinsa s'ha mantingut en una banda entre els 1.280 i els 1.310 punts.

Durant el quart mes de l'any, el creixement a la costa mediterrània amb prou feines ha estat del 0,3% respecte a l'abril de l'any passat. La resta de municipis, segment en el qual s'engloba localitats més petites, la pujada ha estat de l’1,1%.

Noticias relacionadas

contador