• La policia ha localitzat moltes bombones de gas a la casa destruïda la nit anterior i durant el desenrunament es va produir una altra deflagració
  • La casa d'Alcanar (Tarragona) en què hi va haver una explosió podria ser un centre d'operacions
ep explosionuna casaalcanar tarragona
BOMBERS DE LA GENERALITAT

La investigació policial en curs després del doble atemptat jihadista a Barcelona i Cambrils tracta de dilucidar si els autors materials formaven part d'una cèl·lula amb diversos integrants que van usar furgonetes per atropellar vianants després que a la nit de dimecres a dijous es frustrés el seu pla per transportar explosius en una acció criminal que podria haver deixat encara més víctimes mortals, han informat a Europa Press fonts de la lluita antiterrorista.

Aquest primer pla va ser el que s'hauria ideat a la casa d'Alcanar (Tarragona) on s'han trobat explosius, que inicialment es creu que han estat elaborats amb productes casolans, i abundants bombones de gas butà que, segons la tesi policial, haurien estat utilitzades com a càrrega explosiva per cometre un o diversos atemptats a La Rambla de Barcelona, ​​al passeig turístic de Cambrils o en altres punts turístics de Catalunya.

A la casa d'Alcanar van aparèixer les restes d'una persona que va morir com a conseqüència d'una forta explosió que va destruir per complet aquest habitatge a la urbanització Montecarlo. Set persones més en van resultar ferides i, segons els Mossos d'Esquadra, almenys una d'elles està directament implicada amb la cèl·lula terrorista. Aquesta última es troba hospitalitzada i ja ha sortit de perill.

El doble atemptat amb una furgoneta a la Rambla i a Cambrils podria formar part d'un pla meditat i coordinat per una cèl·lula terrorista

La informació que manegen els Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, contrastada amb diversos serveis d'intel·ligència, fins i tot el CNI, és que el doble atemptat amb una furgoneta a la Rambla amb un sol ocupant fugit i amb un Audi A3 a Cambrils, en aquest cas amb cinc ocupants, tots ells abatuts, va formar part d'un pla meditat i coordinat per una cèl·lula terrorista.

SEGONA EXPLOSIÓ A ALCANAR, DURANT EL DESENRUNAMENT

El fet que la casa d'Alcanar pogués ser un centre d'operacions va ser revelat per primera vegada aquest dijous a la nit en una compareixença pel major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, després que a la tarda es produís una segona explosió durant les tasques de desenrunament en el marc d'una investigació que, inicialment, es va connectar amb un assumpte vinculat amb el narcotràfic.

Els investigadors analitzen des d'aquest dijous dos dipòsits amb productes explosius casolans que van ser descoberts quan es va procedir al desenrunament. Per això, investiguen si el pla era que aquests explosius es barregessin amb el gas de les bombones de butà per ser transportats en diverses furgonetes, dos o tres, per ocasionar una matança encara més gran que la provocada a la Rambla amb l'atropellament de vianants.

El major dels Mossos va explicar ahir que la deflagració de l'habitatge d'Alcanar s'havia produït per "acumulació de gas".

L'Audiència Nacional investiga ja la cèl·lula terrorista que podria estar integrada almenys per vuit persones

INVESTIGACIÓ DE L'AUDIÈNCIA NACIONAL

L'Audiència Nacional investiga ja la cèl·lula terrorista que podria estar integrada almenys per vuit persones que estarien darrere dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Els tres detinguts fins al moment podrien passar a disposició judicial a partir de dilluns que en el cas que els Mossos d'Esquadra sol·licitin una pròrroga de les primeres detencions ja que el termini màxim és de 72 hores, segons han precisat fonts fiscals.

Durant els interrogatoris serà present la fiscal de l'Audiència Nacional Ana Noé, designada pel Ministeri Públic per a la investigació. Les mateixes fonts indiquen que darrere dels atacs es troba una cèl·lula terrorista articulada i organitzada que podria estar integrada per almenys vuit persones, cinc de les quals van ser abatudes durant l'atac de la localitat tarragonina, dos estan detingudes i almenys una fugida, Moussar Oukabir, de 17 anys, i sospitós de conduir la furgoneta a la Rambla.

Noticias relacionadas

contador