ep sede de repsol
REPSOL - Archivo
15,01€
  • -0,04€
  • -0,23%

La primera plataforma amb la turbina totalment instal·lada de Windfloat Atlantic (de Windplus, consorci format per Repsol, EDP, Engie i Principle Power) ha partit del port espanyol de Ferrol cap al seu destí final a 20 km de la costa de Viana do Castelo, a Portugal.

Un cop arribi al seu emplaçament definitiu, les tres estructures flotants -amb una alçada de 30 metres i una distància de 50 metres entre cadascuna de les seves columnes- s'hi instal·laran i formaran el primer parc eòlic flotant d'Europa continental.

L'estructura que ha partit des del port exterior de Ferrol engloba una plataforma flotant i un aerogenerador, el més gran mai instal·lat en una superfície d'aquestes característiques.

Durant els propers mesos, s'incorporaran les altres dues plataformes per completar el parc eòlic que, amb els seus 25 MW de capacitat instal·lada, podrà generar la suficient energia com per proveir a l'equivalent a 60.000 usuaris a l'any.

Atès que pot situar-se en aigües molt profundes, WindFloat pot accedir a recursos energètics en àrees marines summament àmplies de cara a abordar reptes socials de gran calat, com la transició cap a una energia més neta, la seguretat de l'energia i el canvi climàtic, el temps que genera llocs de treball, creixement econòmic i oportunitats per a la inversió sostenible.

Noticias relacionadas

contador