ep plantafordalmussafes 20171215140909
ARCHIVO

Volkswagen i Ford Motor anunciaran aquest dimarts la seva aliança, amb l'objectiu de combinar forces i estalviar als dos fabricants d'automòbils milers de milions de dòlars. Les companyies aclareixen que això no implicarà una fusió o participacions de capital.

Segons informa Reuters, Volkswagen i Ford Motor anunciaran la seva associació amb el teló de fons del saló de l'automòbil que se celebra a Detroit, tal com va anunciar dilluns a la premsa el president executiu de Volkswagen, Herbert Diess, després que hagin mantingut converses durant els últims mesos sobre la cooperació en la fabricació de furgonetes i altres vehicles comercials.

Les tensions comercials obliguen el sector automotriu a reconsiderar el lloc on fabriquen els seus vehicles per a Europa, els EUA i la Xina

El juny de 2018, Ford i Volkswagen van revelar converses sobre una aliança de vehicles comercials i han afegit que estaven estudiant altres projectes conjunts. Els executius de les dues companyies van parlar sobre els estalvis potencials que suposaria aquesta aliança.

Tots dos fabricants treballaran de forma conjunta en estendre el desenvolupament de la tecnologia elèctrica als vehicles comercials. Han estat explorant una cooperació més estreta a causa que les tensions comercials obliguen el sector automotriu a reconsiderar el lloc on construeixen vehicles per a Europa, els EUA i la Xina.

L'abast de l'aliança entre Volkswagen i Ford Motor encara s'està determinant, però s'espera que inclogui la combinació de recursos en tecnologia autònoma i que Volkswagen inverteixi en el negoci de Ford i la plataforma de vehicles elèctrics MER de Volkswagen que atorguen llicències a Ford.

Noticias relacionadas

contador