ep aceite sostenible de carbonell deoleo
DEOLEO - Archivo
0,23€
  • 0,00€
  • 0,88%

La volatilitat extrema s'ha apoderat de Deoleo, que rebota amb força aquest dijous després de deixar-se més d'un 60% durant les últimes tres sessions. Si fa res era clarament el millor títol del mercat espanyol des del començament del 2020, amb un ral·li de més del 100%, a dia d'avui l'oliera es deixa l'any al voltant d'un 4%. Invertir ara en Deoleo, tal com assenyalen els analistes de Bolsamanía, és jugar-s'ho tot al vermell o al negre. "El valor està trencat", afirmen.

Deoleo celebra aquest divendres una junta extraordinària d'accionistes que serà clau per al futur de l'oliera. Durant la mateixa trobada s'aprovaran les condicions que es van fixar el setembre de l'any passat, quan es va arribar a un acord amb els creditors per garantir la viabilitat futura de la companyia, que actualment està a la corda fluixa.

Deoleo aprovarà la reducció del capital social a zero i un augment de capital de 50 milions d'euros. El fons CVC, que controla el 56,4% d'oliera, subscriurà fins a 40 milions de l'ampliació. La resta serà subscrit pels altres grans accionistes de la companyia: Fundació Bancària Unicaja (8,98%); CaixaBank (4,99%) i Kutxabank (4,84%). Els 50 milions de l'ampliació es destinaran a amortitzar el deute.

Els accionistes minoritaris perdran tot amb aquesta reducció del capital social a zero, de manera que la companyia aprovarà també en junta l'emissió de garanties per aquests a cost zero i que els permetran participar dels beneficis futurs que pugui obtenir l'empresa.

Mentrestant, José María Rodríguez, expert de Bolsamanía, insisteix que és preferible no invertir en aquest tipus de títols. "Cal tractar de comprar fortalesa, no debilitat extrema". "Només cal veure a quin preu cotitza l'acció per saber a quin tipus de companyies ens estem enfrontant", afegeix.

Noticias relacionadas

contador