viscofan6802

Viscofan (-19,55%) s'ha desplomat aquest divendres i s'ha desmarcat com el pitjor valor (de llarg) de l'IBEX 35. La companyia, que ha arribat a caure un 23% (a mínims de l'any, als 47,98 euros), es ressent al parquet de la publicació dels seus resultats fins al setembre, durant el qual va registrar un 3,8% menys de benefici.

  • 57,70€
  • -0,86%

Des de Bankinter destaquen el "major alentiment del negoci davant del que s'esperava el 3T18, a causa del descens dels mercats emergents, especialment la Xina i el sud-est asiàtic". A més, asseveren que "aquests resultats impediran el compliment de les guies de la companyia per al final d'any".

L'EBITDA fins al setembre va arribar als 153.900.000 d'euros, un 6,6% menys que durant el mateix període de l'any anterior. Pel que fa a les dades del tercer trimestre, els ingressos van ascendir fins als 192.200.000, un 0,9% més que durant el mateix trimestre de 2017. En canvi, els beneficis van ser de 23 milions, xifra que suposa una caiguda de l'11,7%. L'EBITDA també es va reduir un 7,5%, fins als 44.600.000, durant el tercer trimestre.

El president del grup va admetre que les xifres estaven "per sota de les nostres expectatives"

Segons ha admès el president del grup, José Domingo d'Ampuero i Osma, el creixement esperat dels resultats per al conjunt de l'any se situa "lleugerament per sota de les nostres expectatives inicials". La companyia assenyala que això es deu al fet que la fortalesa del mercat durant la primera meitat de l'any s'ha frenat durant el tercer trimestre pel descens registrat als emergents, especialment a la Xina i al sud-est asiàtic.

El grup assenyala que la debilitat de les principals divises comercials ha contrarestat el creixement orgànic de la companyia i segueix pressionant l'EBITDA. De fet, la companyia estima que els tipus de canvi han suposat un impacte negatiu de 5,1 p.p en els ingressos i de 9.6 p.p. en l'EBITDA.

La companyia destaca especialment el creixement del negoci a la regió de Llatinoamèrica, on els ingressos van créixer un 9,2% fins al setembre en termes comparables, és a dir, excloent-ne l'impacte del tipus de canvi, i van escalar fins als 83,3 milions d'euros. En canvi, tenint en compte l'impacte de les divises, els ingressos van caure un 5,4% a la regió llatinoamericana. A Europa, els ingressos van créixer un 3,2% (+1,1% en termes comparables), i en Nord América van caure un 4,7% (+2,1% comparable).

Dels 75 milions d'euros que la companyia preveu invertir en total durant tot l'exercici 2018, fins al setembre ha destinat 44,1 milions d'euros a projectes d'inversió.

Noticias relacionadas

contador