• ...i retallen la seva recomanació de 'comprar' a 'mantenir'
ep presentacionresultadosviscofan
VISCOFAN

Viscofan cau un 3% aquest dilluns i es posiciona com el fanalet vermell de l'IBEX 35 durant aquesta jornada. Una situació que es produeix després que el banc alemany Berenberg reduís la seva visió sobre la companyia espanyola d'embolcalls per a productes carnis.

  • 58,90€
  • 0,17%

Els analistes passen de 'comprar' a 'mantenir' i retallen un 2,4% el seu preu objectiu, de 57,5 ​​euros a 56,15, en línia amb la seva cotització actual. "Les accions de Viscofan han augmentat més del 10% durant els últims sis mesos, tot i els creixents vents en contra amb l'efecte divisa", expliquen des de Berenberg.

La companyia va presentar els seus comptes la passada setmana. Unes dades en què els analistes destaquen el resultat brut d'explotació (EBITDA). El seu EBITDA es manté estable als 54,5 milions d'euros, però es va veure impactat per la forta depreciació de les principals divises comercials, per les quals perd 8,9 milions d'euros.

"Amb un augment dels preus durant el segon semestre, juntament amb els beneficis per volum de les noves inversions, seguim sent optimistes sobre l'acceleració dels beneficis el 2019, a causa de la posició líder de Viscofan al seu nínxol", apunten els experts del banc alemany.

Berenberg considera que les accions de Viscofan tenen un potencial limitat pel que fa a la seva cotització actual. Els analistes destaquen les estimacions optimistes de la mateixa companyia, amb una acceleració en el creixement de vendes comparables durant el segon semestre, amb un augment del preu d'un 3-4% per contrarestar l'efecte divisa.

"Per 2018, preveiem un creixement de les vendes comparables del 4,3% (2,9% el 2017) amb un major avanç el 2019, fins al 4,9%", apunten els analistes. En concret, consideren que les dificultats que estan tenint els marges de Viscofan s’hauran de moderar perquè, sobretot, estan llastats per la fortalesa de l'euro.

L'import net de la xifra de negocis de Viscofan es va situar als 187.800.000 d'euros al primer trimestre, xifra que suposa una caiguda del 3,5%. El seu benefici net va ser de 31,7 milions d'euros durant el primer trimestre de l'any, xifra que li permet mantenir estable els seus guanys enfront dels 31,6. Les estimacions per a tot l'any de Berenberg són 779 milions d'euros en vendes i 115 milions de benefici net.

Noticias relacionadas

contador