ep archivo - recurso de productos de viscofan
VISCOFAN - Archivo

Els analistes de Bankinter han retallat la recomanació que atorguen als títols de Viscofan des de comprar a neutral, i han revisat a l'alça el preu objectiu fins als 70 euros, des dels 66,6 anteriors. Tal com diuen, “tot i que els resultats del 2022 hagin estat excepcionals, no veiem gaires catalitzadors que impulsin el valor més enllà del nostre preu objectiu”.

  • 62,10€
  • 0,98%

En un informe publicat aquest dimecres, els estrategs de l'entitat expliquen al detall per què han rebaixat la recomanació de Viscofan. "Els resultats del 2022 aconsegueixen màxims històrics a les principals línies (vendes, EBITDA, resultat net), creixements explicats, entre d'altres, per l'augment en preus, volums i impacte positiu de la divisa (58% del negoci de Viscofan en divises diferents a l'euro)".

Tot i això, comenten des de Bankinter, com a conseqüència de l'entorn inflacionista, "l'empresa estreny marges, encara que l'EBITDA es manté per sobre del 20%". I respecte a les guies per al 2023 (ingressos +9%/+12%, EBITDA +6%/+9%, resultat net +10%/+15%, CAPEX~75 milions) creiem que són una mica ambicioses pel que fa a creixement en vendes respecta al +7% esperat per nosaltres vs el +9%/+12% de la companyia”.

Aquests experts argumenten que l'augment en preus "podria deteriorar el creixement en volums", i destaquen que amb la pujada aplicada al gener del 7%/8% del preu, "creiem que els volums se situaran al rang baix de les guies al +3% aproximadament”.

A més, opinen que l'impacte de la divisa serà del -2% (vs -1% esperat per la companyia), ja que ells prenen 1,07 USD/EUR en les seves estimacions i nosaltres 1,08 USD/EUR per al 2023 (1,054 USD/EUR mitjana anual 2022). "Com a conseqüència situem l'EBITDA i el resultat net al rang baix de les guies", diuen.

A Bankinter recorden també que Viscofan va revisar a la baixa el marge EBITDA en els objectius Beyond25. "No obstant, nosaltres creiem que els marges seguiran pressionats durant més temps (marge EBITDA 24,5% vs 25% esperat)". "La principal explicació subjau en el creixement de les vendes. Esperem que la companyia torni a taxes de creixement al voltant de la seva mitjana històrica, ja que no contemplem la possibilitat que creixin de manera inorgànica", expliquen els estrategs del banc.

Segons la seva opinió, els nous negocis "ofereixen taxes de creixement atractives (>10% en col·lagen) i algun dels principals players de budell animal es posiciona al sector d'embolcalls, com ara l'adquisició de Devro per part de Saria". Tot i això, asseguren que és important destacar que "en el negoci de Viscofan no només cal infraestructura, sinó que és imprescindible el 'know-how' per desenvolupar la tecnologia per satisfer les necessitats del client".

Per això, "Viscofan té una posició còmoda a la indústria, ja que és l'única companyia que té presència en els 4 tipus d'embolcalls (cel·lulòsica, fibrosa, col·lagen i plàstic)", explica Bankinter. I respecte al creixement inorgànic, diu que la companyia no estudia aquesta alternativa com a primera opció, tot i que "manté elevat nivell de tresoreria per si el context de mercat permetés l'adquisició d'algun competidor".

"Això, segons la nostra opinió serien notícies positives i un clar catalitzador de creixement, més encara si decidissin endeutar-se per comprar competidors i augmentar així la seva quota de mercat". De tota manera, diuen aquests analistes, la visibilitat en aquest aspecte "és reduïda" i la probabilitat que es produeixin adquisicions a curt termini "és baixa".

RENDIBILITAT PER DIVIDENT DEL 4,4%

Respecte a la ràtio de 'pay-out', a Bankinter creuen que "augmentarà per sobre del 65% durant els propers anys" perquè Viscofan compta amb un "balanç sòlid i poc palanquejat". A més, compta amb unes "perspectives de creixement estables, tant al negoci tradicional com als nous".

Per això els seus experts opinen que això es traduirà en "major generació de fluxos de caixa, que es veurà reflectida en un major 'pay-out', que, amb el preu objectiu de 70 euros, esperem que ofereixi una rendibilitat per dividend del 4,4% el 2025".

En conclusió, destaquen que "sense grans actualitzacions, no canviem la visió optimista sobre la companyia", encara que no hi aprecien catalitzadors a curt termini que impulsin el valor per sobre del preu objectiu que atorguen a Viscofan. "Des de la publicació de l'última nota al novembre (comprar, preu objectiu de 66,6 euros) el valor s'ha revalorat un +12%. Per això, han rebaixat la recomanació a neutral.

Noticias relacionadas

contador