ep archivo   planta de vidrala en barcelona
VIDRALA - Archivo

El resultat net atribuïble de Vidrala durant els nou primers mesos de l'any va pujar fins als 184,6 milions d'euros. Això equival a un benefici per acció de 6,01 euros, xifra que reflecteix un augment del 138,2% sobre l'any anterior. La companyia puja un 5% a la borsa després d'anunciar comptes.

  • 105,20€
  • -0,38%

La xifra de vendes del fabricant d'envasos de vidre durant el període va pujar fins als 1.194,1 milions d'euros. Suposa un increment sobre el que s'ha reportat l'any anterior d'un 17,4%. A divisa constant, les vendes van registrar un creixement del 18,6%.

El resultat operatiu brut –EBITDA– va pujar fins als 315,6 milions d'euros, amb una millora forta del 98,6% sobre l'any anterior, reflectint una recuperació a divisa constant del 100,1%. L'EBITDA obtingut representa un marge sobre les vendes del 26,4%.

A nivell de balanç, l'empresa ha explicat que la "sòlida" generació de caixa obtinguda durant el període va permetre situar el deute el 30 de setembre del 2023 als 208,9 milions d'euros. Representa una ràtio de palanquejament equivalent a 0,5 vegades l'EBITDA acumulat durant els dotze últims mesos.

Vidrala ha subratllat que, en un context de demanda més moderat, els marges de negoci es recuperen, la rendibilitat es manté sòlida i la generació de caixa arriba als nivells anticipats. "Es tracta dels efectes del nostre pla inversor, adreçat a créixer i diversificar el negoci, millorar el servei al client, oferir serveis diferencials, reorganitzar selectivament la nostra estructura industrial i millorar les nostres instal·lacions productives", ha indicat en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"En conclusió, els nostres resultats demostren que el nostre perímetre industrial i el nostre servei al client són avui més forts que mai".

Tot i això, Vidrala ha afegit que la feblesa recent de la demanda el portarà a controlar les taxes d'utilització de capacitat per adaptar els seus inventaris a curt termini, tot i que ha precisat que això no afectarà les seves previsions per a l'exercici 2023.

Noticias relacionadas

contador