vidrala fabrica
Vidrala

Els experts de Renta 4 Banc segueixen mostrant-se optimistes amb Vidrala, encara que també recomanen ser prudents amb el valor. La companyia espanyola, que manté la seva recomanació de sobreponderar aquestes accions, ha retallat el seu preu objectiu fins als 100,9 euros per títol enfront dels 117 euros anteriors, en entendre que hi ha certs factors que podrien llastar la companyia de Llodio al futur. "No obstant, el potencial de revaloració amb respecte al nostre preu objectiu continua semblant-nos atractiu en superar el 25%", asseguren.

  • 111,00€
  • 1,65%

En concret, l'equip d'anàlisi de Renta 4 preveu un "trimestre positiu" per a Vidrala, amb un "solid" creixement de les vendes del voltant del 7,7% fins als 394,4 milions d'euros. Tot i això, aquesta dada suposa una "sensible desacceleració" respecte al 35,5% del primer trimestre de l'any i del 12,1% del segon. Cal recordar que la companyia presentarà els resultats empresarials del tercer trimestre dimecres que ve, dia 18.

"En un context de forta desacceleració dels costos energètics, els preus finals s'hi han anat adaptant, i el seu creixement interanual se situa molt per sota del que esperava el consens a l'inici de l'exercici (més del 20%). No és el nostre cas, ja que des d'aleshores estimàvem que el creixement de les vendes se situaria al voltant del 13%, previsió que mantenim avui dia”, apunten.

En tot cas, Renta 4 no creu que suposi una mala notícia per se, ja que la baixada dels costos de producció "permetrà mantenir durant el trimestre un marge EBITDA sobre vendes encara per sobre de l'objectiu marcat per a l'exercici al 25%". La companyia espanyola estima que lliscarà per sota de l'objectiu durant el quart trimestre de l'any, però es complirà en el conjunt de l'exercici. "Naturalment, aquest serà inferior al 27% registrat al primer semestre, xifra que mai pensavem que era realista extrapolar al conjunt de l'exercici", afegeixen.

Tot i això, aquests experts creuen que hi ha molts dubtes de cara als resultats de l'exercici fiscal 2024. Aquests analistes destaquen que, si durant aquest exercici hem assistit a un entorn de feblesa de la demanda, que ha "conjugat una menor puixança del client final com a conseqüència del deteriorament econòmic amb la reducció d'inventaris després de l'acumulació causada el 2022 com a resposta al gradual increment preus", de cara al 2024 es preveu que l'ajust dels inventaris per part dels clients finals "no provocarài caigudes addicionals dels volums, mentre que la demanda final s'hauria de tendir a estabilitzar en partir d'una base menor”.

"No obstant, queda el dubte de la possible distorsió que l'entrada de nova capacitat productiva podria comportar si es mantenen els plans d'inversió de les diferents companyies. En aquest context de mercat, preveiem una certa estabilitat dels volums el 2024". Pel costat dels preus, la continua relaxació de les despeses, principalment les partides concernents als costos energètics fan preveure certa baixada dels preus finals de venda, cosa que hem estat preveient des de l'inici del 2023, però que probablement s'accentuarà de manera important el 2024", afegeixen.

Així, com a conseqüència de l'extrema volatilitat a les partides de costos durant el període anterior, Renta 4 creu que "tindria sentit estimar que les vendes de Vidrala el 2024 patiran certa reducció, al contrari del que hem estat estimant fins ara".

"La situació actual del mercat, tenint en compte la demanda final i l'entorn de preu de producció i de venda, ens obliga a replantejar-nos les nostres estimacions de cara al 2024 i anys posteriors. D'aquesta manera, i després de mantenir pràcticament invariables la nostra estimació de ingressos per al 2023 (hem ajustat a l'alça la nostra previsió del marge EBITDA que se situava per sota de l'objectiu de la companyia, el qual creiem assolible avui dia), hem procedit a rebaixar la nostra previsió d'ingressos i marge EBITDA de cara a l'exercici 2024 i posteriors", sentencien.

Tot i això, aquests experts segueixen destacant l'esmentat potencial de revaloració juntament amb les positives perspectives de desenvolupament de la companyia a mitjà i llarg termini (reforçades amb la seva entrada al mercat brasiler), així com una posició de solidesa financera "que li permeten" emprendre les inversions requerides per al seu desenvolupament sense deixar de banda la remuneració a l'accionista" o una "atractiva" valoració en borsa als preus actuals.

Noticias relacionadas

contador