vidrala ok
Vidrala

Vidrala ha presentat aquest dimecres els resultats del primer trimestre, període durant el qual el resultat net atribuïble ha pujat fins als 128,7 milions d'euros, un 128,5% més que l'any anterior. Això, ha explicat la companyia en una nota enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), equival a un benefici per acció de 4,19 euros, que ha augmentat un 131,6%.

  • 111,00€
  • 1,65%

La xifra de vendes registrada durant els sis primers mesos d'aquest exercici s'ha situat als 794,8 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 22,1% sobre el que va reportar l'any anterior. A divisa constant, ha detallat Vidrala, les vendes han registrat un creixement del 23,9%.

Pel que fa al resultat operatiu brut –Ebitda– acumulat durant els sis primers mesos, ha pujat fins als 215,2 milions d'euros, cosa que representa una millora del 92,2% sobre l'any anterior, reflectint una recuperació a divisa constant del 94,0%. A més, aquest Ebitda suposa un marge sobre les vendes del 27,1%

A nivell de balanç, el deute el 30 de juny de 2023 se situava als 283,8 milions d'euros, xifra que representa una ràtio de palanquejament equivalent a 0,8 vegades l'Ebitda acumulat durant els dotze últims mesos.

Així les coses, i malgrat que "les evidents incerteses a l'àmbit econòmic que podrien afectar les condicions generals de negoci", Vidrala espera que la "recent recuperació als marges operatius es consolidi per a la resta de l'any 2023". La companyia reitera les previsions per a l'exercici, incloent-hi un creixement de les vendes de doble dígit, un marge Ebitda superior al 25% sobre vendes, un benefici superior a 7,00 euros per acció i més de 150 milions d'euros de generació de caixa lliure.

Creu que la demanda d'envasos de vidre a les seves regions d'activitat seguirà mostrant "fons sòlids", i és la raó de les seves projeccions. "El vidre, com l'envàs sostenible definitiu, continuarà rebent un suport continuat per part dels consumidors, propietaris de marques i envasadors", assevera.

I afirma que “més enllà del 2023, les nostres directrius estratègiques i els fonaments de negoci seguiran fermament compromesos amb les nostres prioritats de llarg termini: client, cost i capital. Invertirem per crear futur, fer créixer el negoci i diversificar les nostres operacions, amb la ment posada en els nostres clients i amb l'objectiu de subministrar els nostres serveis i fabricar els nostres productes de la manera més competitiva i sostenible possible. I ho farem garantint una estricta disciplina financera”.

Noticias relacionadas

contador