ep archivo   una botella de vidrio fabricada por vidrala
VIDRALA - Archivo

Vidrala ha anunciat aquest dijous que ha procedit a adquirir una participació minoritària del 29,36% del capital social de la societat brasilera Vidroporto per import de 297 milions de reals brasilers (aproximadament 53 milions d'euros).

  • 95,60€
  • 0,31%

Vidroporto, amb la seva filial Indústria Vidreira do Nordeste, és un productor brasiler d'envasos de vidre. Opera dues plantes situades a Porto Ferreira, estat de Sao Paulo, regió sud-est, i Estância, estat de Sergipe, regió nord-est, des d'on subministra envasos a algunes de les principals marques a Brasil en segments com la cervesa, els licors o els refrescos, ha explicat Vidrala en una notificació enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El 2022, Vidroporto va obtenir vendes i EBITDA al voltant dels 700 i 190 milions de reals brasilers, respectivament. Vidrala ha remarcat que la brasilera està immersa en "un procés avançat d'inversions expansives" que hauria d'augmentar la capacitat, les vendes i l'EBITDA més d'un 25% el 2023.

Vidrala ha explicat que aquesta adquisició representa un primer pas per a l'estratègia a llarg termini, "diversificant el negoci cap al creixent mercat brasiler, creant una plataforma de creixement futur a regions que oferiran oportunitats interessants amb l'objectiu de reforçar aliances de llarg termini amb alguns dels principals clients mundials de cervesa".

A més de l'anterior, Vidrala ha aconseguit un acord per a la compra del 70,64% restant del capital social de Vidroporto -propietat de la família Salzano a través del seu vehicle inversor Quatroefe Administração i Participações Ltda.- una vegada es resolguin determinades disputes legals que afecten actualment Quatroefe.

"Es proporcionaran més detalls sobre la lògica estratègica de l'adquisició, la integració i el pla de negoci en cas que es completi l'adquisició de la participació de control", conclou Vidrala al comunicat.

Noticias relacionadas

contador