ep archivo   una botella de vidrio fabricada por vidrala
VIDRALA - Archivo

"En absència de catalitzadors clau, millorem la nostra valoració fins als 74 euros (des dels 59 euros), amb millors expectatives sobre la demanda per al 2023 i menors previsions de pressió sobre els costos del gas fins al 2023-2024", assenyalen els analistes de Jefferies sobre Vidrala, que mantenen una recomanació d'infraponderar.

  • 96,20€
  • -0,72%

Segons destaquen, el preu de l'acció de la companyia ha pujat un 32% els darrers tres mesos gràcies a la caiguda dels preus del gas i al sentiment positiu del sector el 2023.

"Encara que cotitza a més de 9 vegades la seva EV/EBITDA per al 2023, seguim considerant que Vidrala està cara en relació amb la mitjana del sector, tenint en compte que s'espera que la seva rendibilitat històricament més alta (factor clau de la prima) desaparegui de l'equació durant els propers dos o tres anys", comenten en un informe recent.

Jefferies creu que la companyia es troba en el camí de la recuperació de la rendibilitat, "però sense entusiasmar-se gaire", ja que "els preus de valoració actuals no permeten esperar un nivell de rendibilitat abans del 2025".

Com detallen, esperen uns costos de producció lleugerament superiors el 2023, amb una inflació més gran de les matèries primeres i la mà d'obra que compensarà amb escreix la deflació de l'energia. "La reducció a la meitat dels futurs del gas a Europa per al 2023, fins a 60-70 euros MWh des de mitjans de desembre, suposa un clar impuls a la rendibilitat". Pel que fa a les perspectives del gas "continuen sent molt incertes", diuen, i creuen que el 2023 la rendibilitat continuarà sent un repte, amb un marge EBITDA del 21-22%.

Noticias relacionadas

contador