urbas sede

Urbas ha signat un acord estratègic amb la constructora saudita Arkal Contracting Company, propietat del Príncep Sultà bin Abdullah bin Abdulaziz Al Saud, per crear una 'joint venture' i desenvolupar megaprojectes d'infraestructures, accelerant així el seu procés d'expansió i desenvolupament a Aràbia Saudita, segons ha informat aquest dilluns la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 0,00€
  • 0,00%

L'objectiu d'aquesta joint venture, participada en el 80% per Urbas, és desenvolupar i impulsar activitats i projectes de construcció i infraestructures a l'Aràbia Saudita. A més, permetrà a Urbas participar en "molts" dels projectes d'infraestructures del programa 'Visió 2030' amb què Aràbia Saudita vol impulsar la seva economia i atraure al voltant de 400.000 milions d'euros en inversions. El Programa pretén desenvolupar 40.000 habitatges fins a l'any 2025, fonamentals per al desenvolupament econòmic i social del país i assolir la meta que el 70% dels habitatges siguin en propietat l'any 2030.

Urbas ha explicat que actualment s'està treballant per participar en un projecte d'entre 1.000 i 1.500 habitatges en un dels desenvolupaments propers a Riad, que seran construïdes amb les capacitats de la nova 'joint venture'. Així mateix, ha dit que està en converses avançades per aixecar un complex immobiliari d'ús mixt a Riad amb habitatges, hotel, oficines i dotacions comercials, la construcció de les quals també realitzaria la nova 'joint venture'.

En aquest sentit, Urbas ha informat que ja s'han produït les primeres trobades i converses per participar en algun dels projectes més emblemàtics de l'agenda 2030, com ara els desenvolupaments turístics Qiddiya Entertainment City, NEOM, Red Sea Project o Amaala Resort.

Així mateix, Urbas està en converses per fer promocions immobiliàries en terrenys del propietari d'Arkal Contracting. El primer, en estudi de viabilitat, és un complex immobiliari a Riad amb habitatges, hotel, oficines i dotacions comercials la construcció dels quals també realitzaria la nova 'joint venture'.

"En el nou cicle d'expansió i internacionalització en què es troba immers el grup, s'amplia la seva projecció a l'Orient Mitjà –que, juntament amb Llatinoamèrica i Àfrica, són regions estratègiques per a la cotitzada– i se n'intensifica la competitivitat a escala internacional, obtenint importants expectatives de negoci en altres països del Golf Pèrsic i en altres activitats de la companyia de gran projecció i creixement com l'aigua, el gas i les energies renovables", conclou Urbas a la nota enviada a la CNMV.

Noticias relacionadas

contador