urbascb

Urbas ha anunciat aquest dilluns la compra de la promotora-constructora i gestora de cooperatives basca Jaureguizar, "una de les principals referències del sector immobiliari al País Basc", amb més de 35 anys de track record en promoció residencial i més de 7.500 habitatges lliurades.

  • 0,00€
  • -2,38%

L'activitat fonamental de Jaureguizar se centra en el sector residencial i, particularment, en el d'habitatge protegit. Mitjançant aquesta compra, Urbas incorpora l'expertise d'aquesta empresa i amplia la seva presència al mercat basc.

A la cartera de sòl d'Urbas se suma ara el portfolio a Euskadi de Jaureguizar. Després de la integració, el grup es posiciona al mercat basc amb una cartera de 2.400 habitatges en diferents fases de desenvolupament: 755 habitatges en construcció ja venudes, 970 habitatges en comercialització, 500 previstes en sòls en desenvolupament, i 175 en actius en rendibilitat (apartaments tutelats, aparthotel Vitòria, habitatges de lloguer a Errenteria, garatges, i uns 2.500 m2 d'oficines).

A més, el grup està estudiant diverses operacions per desenvolupar altres 1.000 habitatges més i prepara el llançament comercial de dues noves promocions residencials sobre sòls de Murias, constructora d'Urbas: la primera a l'àrea metropolitana de Bilbao (Erandio), i la segona, a Sant Sebastià.

Gran part de la cartera immobiliària de Jaureguizar es troba situada a la Punta Nord de l'illa Zorrotzaurre. Les obres per convertir Zorrotzaurre en illa van ser realitzades per Murias, en UTE amb Tecsa i Drace Infraestructures.

Urbas ha explicat que, després de les adquisicions de les constructores Murias, Ecisa, Urrutia i Joca, segueix avançant en els objectius del seu full de ruta amb horitzó l 2025. "Amb aquesta fórmula de creixement inorgànic, la companyia ha enfortit exponencialment la seva línia de negoci de Construcció i ara, amb la compra de Jaureguizar, també la de Promoció Immobiliària", ha detallat.

La companyia ha afegit que continua "atenta a totes les oportunitats interessants que coadjuven a continuar creixent, dins i fora d'Espanya, consolidar els resultats positius i seguir creant valor per als accionistes i treballadors, al mateix temps que desenvolupa un creixement orgànic ordenat, creant grans sinergies entre totes les companyies d'Urbas i racionalitzant recursos".

Noticias relacionadas

contador