ep archivo   logo de urbas 20210913082803
URBAS - Archivo

Urbas es dispara més d'un 15% aquest dimecres després de publicar els seus resultats del primer semestre, amb uns beneficis de 62 milions d'euros a nivell consolidat, xifra que representa un increment de més de el 3500% respecte al mateix període de l'any anterior.

  • 0,00€
  • -2,44%

La companyia ha subratllat que durant el primer semestre de l'any ha consolidat la visibilitat del seu Pla de Negoci amb horitzó 2025, any en què està previst arribar a més de 2.000 milions de capitalització, 1.000 milions de facturació i 130 milions d'EBITDA.

"Urbas ha estat executant de forma activa fins al passat estiu un pla d'adquisicions i creació de noves línies d'activitat que aporten certesa a llarg termini i que situen el valor total dels actius en 966 milions d'euros, incloent-hi plusvàlues latents per valor de 338 milions", ha explicat en una nota.

Aquest creixement inorgànic ha portat a mà un creixement en la facturació. La companyia ha multiplicat per 12 la seva xifra de negoci fins a arribar a prop de 85 milions d'euros i situar el seu resultat brut d'explotació (EBITDA) en 6 milions d'euros (un 186% més que durant el primer semestre de 2021).

"Els resultats del primer semestre confirmen la metamorfosi d'Urbas, que avui presenta un posicionament estratègic immillorable i unes expectatives de futur que ja evidencien el veritable potencial de la companyia. Estem en un molt bon moment i també convençuts que aquests resultats generen certesa a llarg termini i refermaran la confiança al mercat als fonamentals d'Urbas, en la solidesa dels nostres actius i en la de totes les nostres línies de negoci", ha ressaltat el president d'Urbas, Juan Antonio Acedo.

REORDENACIÓ DEL DEUTE

Després de la reordenació i reducció del seu deute, passant dels 185 milions d'euros amb què va iniciar 2020 als 56.500.000, Urbas confirma una posició "molt sòlida" per abordar la seva estratègia d'expansió, diversificació i internacionalització.

A això ha contribuït la línia de finançament subscrita amb el fons nord-americà Roundshield Partners a finals de 2020. També l'acord de finançament de fins a 42,8 milions d'euros signat al passat mes de juliol amb Global Tech Opportunities.

La reestructuració i la retallada del deute comporta, a més, un increment dels fons propis i el reforç de la solvència patrimonial. D'altra banda, la foto actual del grup mostra un passiu financer brut de 104 milions d'euros per a finals d'aquest exercici, tenint en compte totes les noves societats adquirides, i sense considerar noves adquisicions o operacions de finançament en què la companyia pogués estar treballant.

Noticias relacionadas

contador