ep urbas grupo financiero
URBAS - Archivo

Urbas ha adquirit el 100% de l'empresa d'enginyeria basca Construccions Murias amb una injecció econòmica de més de 30 milions d'euros. La companyia es dispara un 50% a la borsa aquest dilluns.

  • 0,00€
  • 0,00%

En concret, aquesta adquisició s'ha dut a terme dins del procés de reestructuració societària del grup al qual pertanyia Construccions Murias, mitjançant la injecció monetària de 12 milions d'euros obtinguts a través d'una línia de finançament concedit exclusivament amb aquesta fi, amb la garantia corporativa de Urbas Grup Financer.

A més s'incorporen als fons propis de Construccions Murias determinats terrenys del grup Urbas, per un import de 19 milions d'euros, per al desenvolupament residencial del Corredor de l'Henares.

Urbas ha ressaltat que aquesta operació no compromet, sinó que reforça, el seu pla de negoci per al període 2019-2022.

Aquestes dues aportacions als fons propis de Construccions Murias per més de 30 milions d'euros en reforcen la capacitat financera per poder assumir amb suficient solvència el seu "ambiciós" pla de negoci.

Així, els actius aportats se sumen als actius actuals de la nova filial de Urbas, amb un valor superior a 40 milions d'euros, abans de l'aportació econòmica, entre els quals destaquen els actius del Parc Comercial Gorbeia, terrenys per a desenvolupaments residencials, locals comercials i diversos aparcaments en rotació.

"La integració de Construccions Murias en Urbas suposarà un fort impuls als ingressos de Urbas i servirà per potenciar el seu pla de negoci, diversificar la seva activitat i facilitar l'entrada a nous mercats", ha destacat la companyia.

Addicionalment, crea noves sinergies, amb la integració en el grup d'una activitat complementària amb la de promoció immobiliària i gestió de sòl, activitats en les quals Urbas està especialitzada i que, a partir d'ara, desenvoluparà també sobre la cartera de terrenys que la seva nova filial té al País Basc.

Així, Urbas aportarà part de la seva pròpia cartera d'obra a la seva nova filial, amb l'objectiu de potenciar-ne el pla de negoci i afavorir l'expansió de Construccions Murias a la resta del territori nacional.

"Aquesta adquisició suposarà un fort increment dels ingressos de Urbas, que continua avançant amb el seu pla de reducció de deute financer, alhora que continua augmentant la seva activitat immobiliària", ha destacat la companyia.

Aquesta operació ha comptat amb l'assessorament de EY i les firmes d'advocats Cuatrecasas i Garrigues.

Noticias relacionadas

contador