ep gonzalo gortazar valoraresultadoprimer trimestre2018 20190403150618
EUROPA PRESS - Archivo
5,02€
  • 0,07€
  • 1,48%

Jefferies ha retallat el preu objectiu de CaixaBank un 3%, des dels 3,3 fins als 3,2 euros per acció. La companyia nord-americana creu que l'entitat és la millor preparada d'entre els seus competidors per afrontar un entorn de tipus baixos, tot i que destaca que el risc que suposa la sentència de la justícia europea sobre l'IRPH "no es pot ignorar". Tot i això, assenyala que aquest risc sembla estar ja reflectit en la seva cotització. El banc es deixa aquest dimarts un 0,43% en borsa.

Aquesta retallada s'uneix a les nombroses rebaixes que han efectuat les grans empreses d'inversió durant els últims mesos als bancs espanyols. L'última arribava ahir de la mà de Credit Suisse que, no obstant això, també creu que CaixaBank és la millor opció de tot el sector bancari nacional. Jefferies reitera la seva recomanació de compra de CaixaBank.

La casa d'anàlisi apunta al seu informe, al qual ha tingut accés Bolsamanía, que el proper catalitzador de CaixaBank serà la decisió de l'advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre l'IRPH, que arribarà el proper 10 de setembre i que, segons les seves previsions, s'alinearà amb la decisió del Tribunal Suprem, que va avalar l'ús d'aquest índex, recolzat pel Banc d'Espanya.

No obstant això, té en compte que és possible que, en un escenari negatiu per a la banca, és a dir, una sentència desfavorable per a les entitats, es produeixi un impacte "multimilionari" per als bancs. "Amb la major exposició en l'IRPH (6.700 milions en préstecs hipotecaris referenciats a aquest índex), l'atenció del mercat se centra en CaixaBank", indica Jefferies.

El valor de CaixaBank cotitza amb un descompte del 15% respecte als seus competidors i compta amb un cost de capital (CoE) del 15%, enfront del 13,5% de la resta dels bancs, segons analitza la companyia. "No obstant això, atesos els forts coixins de capital del banc, CaixaBank està més ben situat per absorbir una decisió negativa sobre l'IRPH que alguns competidors", diu Jefferies.

Noticias relacionadas

contador