wirecard-est-a-suivre-a-la-bourse-de-francfort

L'escàndol Wirecard continua. L'auditora dels seus comptes, EY, afronta ara accions legals, segons ha informat aquest divendres l'organització d'accionistes, SdK.

A la festa s'hi ha afegit Brussel·les, que ha demanat al supervisor de mercats europeu que procedeixi a investigar la companyia.

Wirecard acaba de declarar-se la fallida i es va desplomar més d'un 71% a la sessió del dijous, fins a 3,53 euros. Abans d'això, la firma alemanya va ser suspesa de cotització, en registrar una caiguda del 12,66%. El consell d'administració ha pres aquesta decisió tres dies després que l'auditor reconegués que és molt possible que "no existeixin" els 1.900 milions d'euros que es no troben.

"El consell de Wirecard ha decidit presentar una sol·licitud per obrir el procediment d'insolvència per a Wirecard AG davant el tribunal competent del districte de Munic a causa de la seva insolvència imminent i sobreendeutament", va informar la companyia en un comunicat.

Aquest terratrèmol també ha provocat la dimissió del conseller delegat Markus Braun, que havia negat durant mesos qualsevol tipus d'irregularitat. Braun va abandonar el càrrec divendres passat i aquest dilluns va ser arrestat per frau comptable. Només un dia després va ser posat en llibertat sota fiança de 5 milions i l'obligació de personar-se setmanalment a les dependències policials.

Noticias relacionadas

contador