dl iag international consolidated airlines group iag vueling airbus a320 wikimedia public domain image ftse 100 min
Sharecast / public domain image

Els experts d'UBS han reiterat la recomanació de compra sobre IAG malgrat les notícies negatives sobre la variant òmicron i les limitacions que imposen alguns països sobre això, segons l'últim informe de l'entitat.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%

"Una vegada més, pensem que la recuperació se centrarà més en l'oci i els vols de curta distància, i qualifiquem EasyJet com comprar, però veiem que el preu de les accions de Ryanair (neutral) s'ha incrementat pel que fa al nostre objectiu de preu", comenten a l'escrit.

Una situació semblant en què es troba Lufthansa, amb qualificació de neutral. Té la mateixa recomanació Air France-KLM, en què veuen un risc de caiguda en la cotització.

Sobre l'espanyola, destaquen la reducció en 10.000 treballadors després dels plans de reestructuració, amb una retallada de 730 milions d'euros, estalvis de gairebé el 50% a Aer Lingus respecte al 2019 i una reducció dels costos no relacionats amb el combustible en un 37%. Així mateix, s'espera que British Airways retalli els costos salarials anuals un 30%.

Sostenen que IAG és l'operador "líder" a Europa "amb una cartera equilibrada i uns costos excombustible més baixos que els dels seus homòlegs". "Encara que la recuperació a curt termini és escassa, creiem que l'aerolínia ha reestructurat i ha millorat la liquiditat i està ben posicionada per beneficiar-se de la recuperació del trànsit", afirmen.

Calculen que recuperarà el trànsit del tot el 2025, ja que el futur continua sent incert. "El nombre de restriccions de viatge a nivell mundial i de la UE continua sent elevat", afirmen. Tot i això, afegeixen que "se segueix avançant en la vacunació en diversos dels principals mercats d'IAG", cosa que ha provocat que es flexibilitzin algunes normes, tenint un impacte positiu sobre les reserves, com en el cas del Regne Unit.

Les expectatives i les notes d'UBS sobre IAG coincideixen amb les de Citigroup, emeses aquest dimarts. Els seus analistes reiteraven la seva recomanació de compra sobre les accions de l'espanyola, perquè preveuen que els viatges de llarg recorregut tinguin una millor recuperació que els de curt.

Sostenen que hi ha "múltiples catalitzadors" que faran que les aerolínies de llarg recorregut superin les de curt recorregut o baix cost, gràcies a l'impuls de la càrrega, la recuperació dels viatges corporatius i transatlàntics i la reobertura dels viatges a Àsia -Pacífic.

Aquesta línia difereix amb la mantinguda per altres entitats. És el cas d'HSBC. "A la llum de les perspectives de viatges, hem introduït modestes millores de les previsions de càrrega i rendiment de les tres aerolínies europees de baix cost, augmentant el factor de càrrega i els rendiments en un punt per al proper any", deien els seus analistes al juny.

En el mateix sentit anaven els de Goldman Sachs. "Anticipem que aquest tipus d'aerolínies (baix cost) seran més rendibles postpandèmia que el 2019, reflectint així una ràpida recuperació dels seus volums i una reducció de costos", argumentaven en un informe.

Noticias relacionadas

contador