foto antonio coto
DIA

DIA ha estat aquest dijous el 'fanalet vermell' de l'IBEX 35 en caure un 4,15%. Ha trenca així amb la ratxa de quatre sessions consecutives en positiu. UBS Group ha entrat en el capital de la companyia amb un 5,558%, cinc dies després que es conegués el relleu del conseller delegat.

Dia

  • 0,01€
  • -0,75%

Tal com ha informat UBS a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), ha entrat en DIA. Així, el 3,41% és a través d'accions i el 2,148% a través d'instruments financers. D'aquesta manera, UBS es converteix en el cinquè major accionista. Letterone és el major accionista amb el 25% del capital. Mikhail Fridman va entrar-hi el 20 d'abril de 2018 després que la Junta d'Accionistes ho aprovés. Al principi, Letterone va comprar un 10% de DIA i després va elevar la seva participació fins al 25%. Goldman Sachs és el segon major accionista amb el 14,534%.

L'entrada d'UBS coincideix amb el relleu de Ricardo Currás com a conseller delegat i el nomenament d'Antonio Coto com el seu substitut. Currás feia 32 anys que estava treballant en grup DIA i exercint funcions de responsabilitat. El mercat va rebre amb pujades importants aquests canvis en DIA. El divendres 24 d'agost, quan es va comunicar la informació, l'acció de la companyia va arribar a pujar un 11%, encara que després va tancar amb una pujada del 5%.

Des d'aquest divendres, DIA ha pujat un 10% fins al tancament de dimecres. Amb les caigudes que registra aquesta sessió, la pujada després del relleu del seu conseller s'ha disminuït fins a un avanç del 5,5%.

A més, aquest dijous s'ha fet públic una nova aliança de DIA. El grup s'ha unit a la plataforma de negociació internacional 'Horizon International Services' amb l'objectiu de millorar la seva competitivitat en les seves relacions amb els grans proveïdors de marca de fabricant i oferir una millor oferta al consumidor en assortiment i preu. Aquesta aliança, que té com a pilars una col·laboració equilibrada i innovadora, va ser comunicada el passat mes de juny per Auchan Retail, Grup Casino i Metro.

Aquesta aliança arriba uns mesos després que la companyia ara dirigida per Antonio Coto trenqués la seva aliança amb Eroski. De fet, molts analistes ja 'reclamaven' la necessitat que DIA havia d'aconseguir una nova aliança comercial per poder créixer.

DIA és el valor de l'IBEX 35 que compta amb el percentatge més alt de curts en el seu capital social. Els 'curts' compten amb un 20,85% del capital de la companyia, segons les últimes les dades de la CNMV.

Noticias relacionadas

contador