ep ricardo curras
EUROPA PRESS

DIA ha rellevat Ricardo Currás com a conseller delegat del grup. Per la seva banda, Currás ha presentat la seva renúncia com a membre del Consell d'Administració de la Societat, tal com ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La companyia puja un 11% a l'IBEX fins a superar els 2,2 euros.

Dia

  • 0,01€
  • 1,57%

En concret, el consell ha acordat per unanimitat durant la reunió extraordinària posar fi a la relació amb Currás, que també renúncia com a membre del consell d'administració de la societat.

Ana Gómez, analista de Renta 4, assenyala que el mercat celebra aquesta notícia perquè "els inversors estan veient que s'estan materialitzant els canvis promesos després dels últims resultats". A més, ha recordat que DIA presentarà el seu nou pla estratègic a l'octubre al qual també hi haurà més canvis. "Els inversors esperen el canvi de conseller delegat durant aquesta presentació", assegura Gómez.

Ricardo Currás ha estat al capdavant de l'equip directiu de DIA durant 32 anys de dedicació a l'empresa. El grup DIA apunta que ha contribuït i ha estat responsable "de l'evolució d'un model d'èxit únic". De fet, asseguren que "sense la seva aportació, esforç i compromís, no serien comprensibles els èxits en la història de la companyia."

La presidenta del consell, Ana Maria Llopis, s'hi ha referit en els següents termes: "En nom del Consell d'Administració, i en el meu propi, vull agrair a Ricardo Currás la seva dedicació al llarg d'aquests més de 10 anys al capdavant de la companyia com a conseller delegat. Gràcies a la seva contribució, DIA s'ha convertit en el que és avui ".

Així mateix, apunta que des que van començar a treballar junts en 2011 amb la sortida a borsa, "Currás ha demostrat un gran coneixement del sector, passió i entusiasme per fer créixer la companyia, i un fort lideratge dels equips del grup".

ANTONIO COTO, NOU CONSELLER DELEGAT

D'altra banda, la cadena de supermercats ha nomenat com a conseller delegat Antonio Coto, un directiu amb més de 30 anys d'experiència dins de la companyia i que fins ara exercia el càrrec de director executiu a Amèrica Llatina i partenariat.

La companyia ha recordat, en la seva comunicació a la CNMV, que es troba immersa en un profund procés de transformació. Així, assenyalen que com ja es va anunciar a la Junta General d'Accionistes del passat 26 d'abril, Grup DIA treballa amb l'objectiu d'escometre els nous desafiaments que presenta el mercat de la distribució i d’adaptar-se a les noves exigències dels consumidors. "Per això, es treballa en un nou pla estratègic que serà presentat a la propera tardor", recorden al comunicat.

D'aquesta manera, explica que Coto serà el responsable de liderar el Grup DIA en aquesta nova etapa. "Antonio Coto és un dels directius de la Companyia amb més experiència, que ha liderat amb èxit les operacions del Grup a l'Argentina i el Brasil des del seu inici", apunten al comunicat.

La presidenta del Consell d'Administració, Ana Maria Llopis, ha donat la benvinguda al nou conseller delegat de DIA: "Vull donar la benvinguda a Antonio Coto, que conec des de fa 8 anys i que valoro altament com a professional del sector". Llopis assegura que té tota la confiança que sabrà portar a bon final la nova estratègia.

Noticias relacionadas

contador