ricardo curras consejero delegado de grupo dia 1
DIA

Goldman Sachs ha incrementat la seva participació en DIA fins al 14,004%. Aquest moviment en el capital social de la cadena de supermercats no ha repercutit en la cotització de la cadena de supermercats, que es deixa un 1% fins als 2,6 euros. L'última vegada que hi va augmentar la seva participació, DIA pujar un 5%.

Dia

  • 0,01€
  • 1,61%

Tal com ha informat l'entitat nord-americana a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la companyia ha elevat la seva participació lleugerament des el 13,85% anterior en DIA. Així, el 4,775% és a través d'accions i el 9,229% a través d'instruments financers.

D'aquesta manera, Goldman Sachs es referma com el segon major accionista, només per darrere de Letterone, que en compta amb el 25%. El fons d'inversió de Mikhail Fridman hi va entrar el 20 d'abril de 2018 després que la Junta d'Accionistes ho aprovés. Al principi, Letterone va comprar un 10% de DIA i després hi va elevar la seva participació fins al 25%.

Aquest augment va suposar que els russos entressin al consell. Els accionistes van aprovar l'entrada de Karl-Heinz Holland, que va ser conseller delegat del grup alemany Lidl durant més de sis anys, i de Stephan DuCharme, encarregat de dirigir L1 Retail i president del consell de supervisió d’X5 Retail Group.

Aquest moviment no ha repercutit en la cotització de la cadena de supermercats espanyola, que es deixa un 1% a l'IBEX-35, fet que el converteix en el pitjor valor del selectiu. També és el pitjor valor de l'IBEX en l'acumulat de l'any. DIA es deixa gairebé un 40% i cotitza als 2,6 euros.

A més, és el valor que compta amb el percentatge més alt de curts en el seu capital social. Els 'curts' compten amb un 16,88% del capital de la companyia, segons les últimes les dades de la CNMV.

Noticias relacionadas

contador