ep jack patrick dorsey cofundador y consejero delegado de twitter
Rolf Vennenbernd/dpa - Archivo

Les accions de Twitter sofreixen en borsa aquest dijous a causa del 'hacking' dels comptes d'importants personalitats com Bill Gates, Elon Musk, Barack Obama o Jeff Bezos per a una estafa amb bitcoin. Encara que la xarxa social va adoptar una decisió sense precedents bloquejant tots els comptes afectats i va prendre el control de la situació ràpidament, el mal estava fet: es calcula que s'han estafat més de 100.000 dòlars. Abans de l'obertura del mercat, Twitter cau més d'un 6%.

  • 53,70$
  • 0,66%

Els comptes compromesos (també les del candidat demòcrata Joe Biden, els comptes corporatius d'Apple i Berkshire Hathaway, la de Warren Buffett, o la del raper Kanye West, entre altres) van tuitar un missatge similar alhora la nit d'aquest dimecres que, a més, va quedar fixat, en el qual es demanaven donacions en bitcoins.

Va ser una campanya orquestrada que ha aconseguit estafar centenars de dòlars en pocs minuts, i que ha compromès la seguretat de Twitter. I és que, per exemple, en el cas del compte d'Elon Musk, el missatge en el qual es demanaven transferències prometent doblar les quantitats invertides va tornar a aparèixer després de ser esborrat.

La companyia no va poder recuperar el control fins al cap d'unes quantes hores, i d'aquí la reacció dels seus títols en borsa. Twitter, segons recull CNBC, va esperar una hora i mitja a fer una declaració pública, i després va restringir les publicacions dels usuaris afectats mentre els seus enginyers intentaven recuperar el control i aconseguir tornar "a la normalitat".

El CEO de Twitter, Jack Dorsey, no va parlar dels fets fins a cinc hores després que el compte de Musk tuités per primera vegada el missatge de l'estafa amb bitcoin. Dorsey només va dir que la companyia encara estava "diagnosticant" l'atac.

La xarxa social ha explicat que els 'hackers' havien accedit als seus sistemes interns, als comptes de treballadors amb accessos especials, i des d'aquí havien atacat els comptes d'aquestes personalitats. "Detectem el que creiem que és un atac coordinat d'enginyeria social per part de persones que han tingut èxit en atacar a alguns dels nostres empleats amb accés als sistemes i eines internes", ha tuitat la companyia.

"Sabem que van utilitzar aquest accés per prendre el control de molts comptes altament visibles (incloent els verificats) i tuitar en nom seu. Estem investigant quines altres activitats malicioses poden haver dut a terme, i a quina informació poden haver accedit", ha remarcat.

Twitter ha explicat també que ha "bloquejat els comptes que van ser compromesos" i que retornarà l'accés als seus propietaris "només quan estiguem segurs que podem fer-ho de manera segura". També ha assenyalat que s'han pres "mesures significatives per limitar l'accés als sistemes i eines internes mentre la investigació està en curs".

Això és l'últim que va comentar la xarxa social, que s'ha compromès a actualitzar la informació sobre aquesta situació tan aviat com pugui. "La investigació continua", ha dit.

Noticias relacionadas

contador