• La companyia espera un any bo en captació de comandes, especialment a partir del segon semestre

Tubacex ha guanyat 2,8 milions d'euros durant el primer trimestre de 2017 enfront de les pèrdues de 500.000 euros del mateix període de l'any passat. La companyia ha explicat que ha aconseguit aquest resultat "en un entorn de mercat encara feble".

  • 3,17€
  • 0,48%

Les seves vendes han pujat a 131.300.000 d'euros, un 8,2% per sobre del primer trimestre del 2016. Aquests resultats han estat possibles gràcies al posicionament de Tubacex en productes d'alt valor afegit i el reforçament comercial en àrees de major creixement, cosa que li ha permès accedir a projectes de gran volum la reactivació del qual ha permès compensar la situació de debilitat del mercat, ha explicat l'empresa a la nota de premsa.

Segons Jesús Esmoris, CEO de Tubacex, "el bon posicionament en productes d'alt valor tecnològic ens permet presentar aquests bons resultats que es corresponen amb els importants comandes de producte Premium que vam aconseguir l'any passat".

Cal destacar que el capital circulant va pujar a 206.900.000 d'euros durant el primer trimestre de l'any, fet que suposa el 41,1% de les vendes i un increment de 23,7 milions d'euros respecte al tancament de 2016. Aquest augment es deu a l'increment d'activitat de productes Premium a les plantes d'Espanya i Àustria i al desenvolupament de Tubacex Service Solutions (TSS).

La ràtio de deute financer net sobre EBITDA ha estat de 5,7x causa de l'adquisició i integració de dues companyies estratègiques el 2015 i un EBITDA molt afectat per la debilitat del mercat. La previsió de l'empresa és reduir la ràtio i aconseguir l'objectiu estratègic de 3x a mitjans de l'any que ve. El grup garanteix que podrà fer front als venciments de deute dels propers 3-4 anys, fins i tot en el cas del pitjor dels escenaris.

Sobre la previsió per la resta de l'any, amb l'estabilització del preu del petroli i l'activació de nombrosos projectes, el "bon posicionament" de Tubacex està permetent oferir comandes de gran magnitud. Esmoris afirma que "esperem un any bo en captació de comandes especialment a partir del segon semestre i una recuperació significativa a partir de 2018".

Noticias relacionadas

contador