ep el presidente de estados unidos donald trump
Contacto

Donald Trump, president dels Estats Units, ha mostrat la seva total aprovació perquè Oracle, la companyia de programari estatunidenca, compri Tik Tok. El mandatari, en ser preguntat en un esdeveniment a Yuma (Arizona) sobre aquest tema, ha respost que el gegant americà és “una gran empresa” i que està preparada per gestionar aquesta app.

  • -
  • -

Microsoft, com Oracle, també ha manifestat el seu interès per adquirir la plataforma d'origen xinès. No obstant això, sembla que Trump té més sintonia amb la tecnològica de Califòrnia, i va confessar que el seu propietari, el multimilionari Larry Ellison, és "un paio fantàstic". Això no obstant, també va avisar que qui acabi comprant Tik Tok haurà de "assegurar-se que els Estats Units estiguin ben compensat".

Ellison i la Casa Blanca comparteixen uns vincles molt estrets. A principis d'enguany, el confundaor de Oracle va organitzar un esdeveniment per recaptar fons per a Trump. A més, sempre ha mostrat el seu suport total al president.

La companyia de programari ha cercat el suport de les firmes de capital de risc Sequoia Capital i General Atlantic, que són inversors de ByteDance, per incrementar les possibilitats d'èxit de l'operació, cosa que han confirmat a la CNBC fonts pròximes a l'operació.

La notícia s'ha conegut després que la setmana passada el mandatari americà signés una ordre executiva amb la qual va prohibir qualsevol transacció o negoci amb ByteDance, el desenvolupador xinès de Tik Tok. Trump va assegurar que Tik Tok crea "riscos reals" per als EUA i que suposa una amenaça per a la seguretat nacional del país.

"La recopilació de dades (de Tik Tok) amenaça amb facilitar que el Partit Comunista Xinès accedeixi a la informació personal i privada dels estatunidencs, i això potencialment li permet a la Xina rastrejar les ubicacions dels treballadors i contractistes federals, crear expedients d'informació personal per fer xantatge i fer espionatge corporatiu", sosté l'ordre.

Noticias relacionadas

contador