ep el presidente de bbva carlos torres vila durante la jornada de presentacion de resultados del
EUROPA PRESS

Carlos Torres, president del BBVA, ha reconegut en una entrevista concedida al Financial Times que la rendibilitat de l'entitat quedarà "molt afectada" al 2020 i 2021. A més, ha obert la porta a revisar objectius per la crisi del coronavirus.

  • 10,67€
  • 0,05%

"Sens dubte, els objectius financers haurem de revisar-los, perquè els nivells de rendibilitat es veuran fortament afectats aquest any i el següent. Les metes previstes als nostres pressupostos no les podrem assolir", ha reconegut Torres.

El president de BBVA ha recordat que l'entitat ha flexibilitzat els pagaments de tres milions de clients, als quals el banc no considera morosos: "Inevitablement, hi haurà persones que no podran pagar. Però aquest és un càlcul difícil, no és una fórmula matemàtica ".

Torres ha demanat a més una relaxació de les restriccions aplicades per contenir la pandèmia i així impulsar l'economia d'Espanya. "El retorn a la normalitat dependrà de quan superem aquesta crisi", ha asseverat.

"Els bloquejos han demostrat ser certament eficaços per controlar la pandèmia, però hi ha hagut un cost econòmic bastant significatiu", ha assenyalat. “Llavors, si volem evitar un impacte econòmic més profund que pot ser irreversible, les mesures haurien de ser compatibles amb mantenir les taxes d'infecció i el contagi a ratlla mentre es reactiva l'economia", prossegueix.

Torres ha aprofitat finalment per treure pit, i ha assegurat que el BBVA ha tingut més bon acompliment que d'altres bancs en aquest context, en provisionar més durant el primer trimestre de l'any.

Noticias relacionadas

contador