ep tiktok
Jens Kalaene/zb/dpa - Archivo

Tik Tok és l''app' de moda entre els joves. L'aplicació de vídeos curts ha guanyat molta popularitat aquests últims mesos gràcies al confinament, fins a tal punt que s'ha convertit en una de les eines més descarregades. Però la popularitat li ha portat una de freda i una de calenta, i aquests darrers dies no ha parat de guanyar-se enemics.

El primer d'ells és la Xina. La nova llei de Seguretat aprovada pel gegant asiàtic ha obligat TikTok a abandonar Hong Kong a requeriment de la Policia de les dades dels usuaris sobre la base de la nova legislació. "En vista dels esdeveniments recents, hem decidit fer cessar les operacions de l'aplicació TikTok a Hong Kong", ha indicat un portaveu de la xarxa social a Axios. Segueix l'exemple de Facebook, Twitter i Google, que ja van prendre la mateixa decisió amb anterioritat.

Però si hi ha un país que li té declarada la guerra des de fa mesos són els Estats Units. Els nord-americans porten molt de temps alertant dels problemes de seguretat de TikTok, l'han arribat a acusar de vendre-li informació a la Xina, no sembla convèncer-los la seva decisió d'abandonar Hong Kong.

Les sospites contra l''app' són tals, que estan considerant "restringir l'accés dels usuaris a l'aplicació TikTok per les preocupacions que el govern de Pequín l'estigui utilitzant com un mitjà de vigilància", ha assegurat aquesta setmana Mike Pompeo, secretari d'Estat dels Estats Units.

L'últim a afegir-se a la festa ha estat Anonymous. El col·lectiu de 'hackers' ha demanat a la població que elimini TikTok dels seus dispositius, un advertiment en línia amb els Estats Units. Denuncien que el Govern xinès utilitza a través de la 'app' un 'malware' d'espionatge.

A través del seu perfil de Twitter denuncien que l'aplicació està recopilant dades de menors d'edat per monitorar el seu abast de mercat i desenvolupament polític, "això li dóna a la Xina un avantatge sobre la manipulació de grans sectors de la societat en diversos països.”

contador