francisco reynés naturgy 3

Els experts de Berenberg han retallat dràsticament el preu objectiu de Naturgy a 16 euros dels 25 euros anteriors, al mateix temps que en reiteren el consell de 'neutral'. Aquest nou preu objectiu és pràcticament al nivell del preu actual de cotització de la companyia energètica, 15,9 euros.

  • 22,96€
  • 0,26%

Quant a les estimacions, Berenberg preveu una caiguda del benefici per acció (EPS, per les seves sigles en anglès) del 39,4% enguany, del 38,9% l'any següent i del 33,0% al 2022. Així, el benefici per acció quedaria en 1,17 euros, 1,30 euros i 1,37 euros, respectivament.

Naturgy celebra aquest dimarts la seva junta general d'accionistes de forma exclusivament telemàtica. La companyia va haver de tornar a convocar la reunió després de cancel·lar la prevista per al 17 de març, just després de la declaració de l'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus.

La junta, que té lloc a la seu social de l'avinguda de Sant Luis de Madrid, ha arrencat a les 9.00 hores i pot seguir-se a través de la web de la companyia.

Els accionistes poden exercir els drets d'assistència, representació, informació i vot a la junta a través de diversos mitjans telemàtics. Amb caràcter general, l'assistència telemàtica de l'accionista serà equivalent a l'assistència presencial.

Així mateix, de manera simultània a la celebració de la junta, i a través de dispositius amb accés a Internet, podran enviar les intervencions o preguntes que desitgin formular a l'acte del registre i fins al moment que es tanqui el torn d'intervencions.

De la mateixa manera, els accionistes que assisteixin telemàticament a la junta podran emetre el seu vot durant la seva celebració, en el moment en què així ho indiqui el president de la junta.

Entre els punts de l'ordre del dia, se sotmetrà a votació el pagament d'un nou dividend complementari per l'exercici 2020 de 0,01 euros per acció, que serà abonat el 3 de juny.

Aquest nou dividend s'afegeix al pagat el 25 de març per import de 0,593 euros, amb el que es completa la proposta inicial de 0,603 euros. La companyia va decidir avançar el pagament per protegir als seus accionistes, especialment als 70.000 minoritaris.

Amb el pagament d'aquest dividend complementari, la companyia manté el seu compromís amb la remuneració als seus accionistes, que rebran un dividend total de 1,37 euros per acció a càrrec dels resultats de 2019.

Els accionistes hauran de ratificar també el resultat de la companyia al 2019, any en què Naturgy va obtenir un benefici net de 1.401 milions d'euros i va tornar als guanys després dels números vermells de 2.822 milions registrats al 2018, a conseqüència de la devaluació d'alguns dels seus actius. En termes ordinaris, el seu benefici va millorar un 15%, fins arribar als 1.432 milions.

Noticias relacionadas

contador