iag-a-suivre-a-londres

Volatilitat i frenada dels seus vols per la crisi del coronavirus. Aquesta combinació de circumstàncies fa que l'acció d'IAG vegi retallat un 36% el seu preu objectiu, segons Barclays. L'entitat situa els títols de la matriu d'Ibèria i British Airways en 1,20 lliures, per sota de les 1,88 que li adjudicava anteriorment.

IAG

  • 1,88€
  • -1,03%

Barclays contempla que la frenada de les operacions suposi a IAG veure reduïts un 83% els seus ingressos durant el tercer trimestre del seu exercici. Un període per al qual ja havia avançat que volaria al 22% de la seva capacitat, donada les restriccions a la mobilitat.

PÈRDUES TRIMESTRALS

L'entitat recorda que aquesta frenada d'operacions, a més, ha tingut un impacte sobre els seus costos laborals; però percep capacitat per a reduir les seves despeses quant als seus avions. "Combinades les seves operacions amb els seus costos, veiem unes pèrdues operatives en el trimestre de 1.200 milions d'euros", avança Barclays.

Assegura que la despesa d'efectiu setmanal del consorci durant el tercer trimestre pot arribar a 205 milions d'euros, que compensaria amb les operacions de juliol i agost, quan el turisme es va recuperar lleugerament, abans que comencés la segona onada de la pandèmia.

IAG presentarà els seus resultats divendres 30 d'octubre. Barclays considera que el punt d'atenció es trobarà en com evolucioni la seva reestructuració, especialment quant als costos de personal, tot i que, a Espanya, els ERTO per Covid s'hagin prorrogat. A més, estima que, de cara al quart trimestre, podria operar al 40% de capacitat, en comparació amb 2019, arribant a un 63% en termes anuals.

A més, continuarà 'cremant' efectiu en la recta final d'any. En concret, preveu que aquest impacte sigui d'uns 920 milions d'euros, a raó de 320 milions al mes.

Malgrat l'escenari negatiu i les pèrdues que preveu, l'entitat redueix l'impacte sobre el seu resultat per acció d'aquest 2020. El millora un 37% per a l'any en curs (-0,82). En canvi, l'empitjora un 67% per al pròxim exercici (0,02).

Noticias relacionadas

contador