ep archivo   tesla model 3 20220301151303
TESLA - Archivo

Tesla ha anunciat els resultats de la companyia al tancament de la sessió d'aquest dimecres de Wall Street, en què ha comunicat uns ingressos més grans dels esperats: 18.756 milions de dòlars enfront dels 17.800 previstos. Aquesta xifra suposa un augment de les vendes en taxa interanual del 81% i un benefici de 3.320 milions de dòlars enfront dels 2.200 milions esperats.

  • 144,68$
  • 1,85%

Dels 18.756 milions de dòlars dels ingressos, 16.861 milions corresponen a les vendes d'automòbils, xifra que suposa un increment interanual del 81%, ja que Tesla va registrar 9.002 milions de dòlars en concepte de venda d'automòbils al primer trimestre del 2021. Així, la companyia cita el creixement en el lliurament de vehicles, l'augment del preu mitjà i el creixement d'altres parts del negoci com a responsables d'“un altre trimestre de rècords per a Tesla”. A més, des de l'empresa assenyalen que tenen un marge operatiu de més del 19%.

Després d'anunciar els resultats, els títols de la companyia d'Elon Musk han crescut amb ganes al mercat 'fora d'hores' per sobre del 5%.

Pel que fa al benefici net, al primer trimestre de l'any ha pujat fins als 3.318 milions de dòlars. La dada millora substancialment la del darrer trimestre del 2022 i, a més, suposa un augment de gairebé 3.000 milions de dòlars, si es compara amb el de fa un any, quan el benefici net de la companyia es va xifrar en 438 milions de dòlars. En taxa interanual, el benefici net ha crescut un 658%.

Per part seva, el benefici per acció de la companyia també supera les expectatives, situant-se en 3,22 dòlars per títol enfront dels 2,26 bitllets verds esperats.

"L'expansió de la nostra capacitat de producció és el nucli de la nostra presa de decisions. En els dos darrers mesos, hem començat els lliuraments del Model Y de la Gigafactory Texas i la Gigafactory Berlín-Brandenburg. Alhora, estem fent esforços significatius en la producció interna de cèl·lules, l'adquisició de matèries primeres i la diversificació de proveïdors”, assenyalen des de Tesla.

Així mateix, la companyia reconeix que segueix havent-hi desafiaments a fer front a les cadenes de subministrament des de fa un any i que els recents tancaments per culpa de la Covid-19 han impactat a les seves operacions. “A més, el preu d'algunes matèries primeres s'ha incrementat amb escreix als darrers mesos. L'impacte de la inflació a la nostra estructura de costos ha contribuït a alguns ajustaments en el preu dels nostres productes, tot i que seguim centrant-nos a reduir els nostres costos de fabricació en la mesura que sigui possible”, afegeixen.

Noticias relacionadas

contador