ep archivo   elon musk fundador de tesla
TESLA - Archivo

El conseller delegat de Tesla, Elon Musk, ha inaugurat aquest dimarts la nova gigafactoria de la companyia als afores de Berlín (Alemanya), lliurant personalment als clients les primeres 30 unitats del Model Y Performance produïdes a la fàbrica.

  • 287,81$
  • 1,72%

La planta, amb una inversió de 5.000 milions de dòlars (4.531 milions d'euros), té capacitat per fabricar fins a 500.000 vehicles a l'any, mentre que la factoria de bateries generarà més de 50 gigawatts hora a l'any.

La companyia nord-americana ha estat construint la fàbrica sota un procés d'aprovació temporal i ha pogut construir fins a 2.000 cotxes per provar els processos de producció, segons ha informat AutoNews Europe.

La planta va rebre 'llum verda' per a l'inici de la seva activitat el 4 de març passat i, segons va assenyalar el primer ministre de l'Estat de Brandenburg, Dietmar Woidke, el procés d'autorització va ser una tasca "gegantina". "Es tracta d'un nou capítol al nostre desenvolupament industrial", va afirmar.

El Model Y Performance començarà a lliurar-se abans de final de mes, mentre que les noves comandes s'estima que es lliuraran per al mes de maig.

Noticias relacionadas

contador