elon-musk-bild-automobile-100-electrique-tesla-gigafactory-berlin

Tesla es dispara un 12% a la preapertura estatunidenca després d'anunciar que formarà part de l'S&P 500 a partir del 21 de desembre.

La companyia supera la valoració de Toyota, Disney o Coca-Cola, amb una capitalització borsària de 387.000 milions de dòlars.

"L'entrada de Tesla suposarà una de les inclusions de més pes a l'S&P 500 de l'última dècada", va dir en una nota S&P Dow Jones Indices.

La seva incorporació a l'índex significa que els fons d'inversió indexats a l'S&P 500 hauran de vendre uns 51.000 milions de dòlars en accions d'empreses que ja són a l'S&P 500 i utilitzar aquests diners per comprar accions de Tesla, perquè les seves carteres reflecteixin correctament l'índex, segons l'S&P Dow Jones Indices. Tesla representarà prop d'un 1% d'aquest índex.

Per poder formar part de l'S&P 500, una companyia ha de tenir la seu als Estats Units, una capitalització de mercat de més de 8.200 milions de dòlars, ser altament líquida i tenir com a mínim el 50% de les accions disponibles per al públic. A més, els guanys de l'últim trimestre i la suma dels guanys dels últims quatre trimestres consecutius ha de ser positiva.

A l'octubre, Tesla va reportar el seu benefici trimestral més alt fins avui, 874 milions de dòlars durant el tercer trimestre, sense comptar els extraordinaris, un increment del 156% respecte al mateix trimestre de fa un any, que marca el cinquè trimestre consecutiu de creixement de l'empresa.

Noticias relacionadas

contador