ep gigafactoria de tesla en berlin
TESLA

Twitter i Tesla s'han convertit en dues cares de la mateixa moneda a les últimes setmanes. El fabricant de vehicles elèctrics repunta amb força per sobre del 5% a Wall Street després que Elon Musk, el seu conseller delegat, hagi anunciat a les xarxes socials que l'acord de compra de Twitter està suspès de manera temporal.

  • 179,83$
  • 1,22%

"Acord de Twitter suspès temporalment a l'espera de detalls que recolzin el càlcul que els comptes falsos/spam representen menys del 5% dels usuaris", ha escrit el magnat al seu perfil oficial, citant una notícia de Reuters a la qual es fan ressò d'aquestes informacions. Tot i això, Musk ha assegurat seguir "compromès amb l'adquisició" de la xarxa social de l'ocell blau.

La pujada de Tesla contrasta amb la caiguda de Twitter, que s'està deixant un 10% a la sessió i les accions del qual corren el risc de tornar als nivells previs a la revelació de la participació inicial de Musk. A més, alguns analistes asseguraven que la compra de Twitter podria convertir-se en una distracció per a Musk i fer malbé la imatge de marca de Tesla.

Tot i això, el conseller delegat del fabricant d'automòbils va desestimar aquesta possibilitat durant la conferència Future of the Car 2022, organitzada pel mitjà Financial Times, on, a més de deixar caure que podria aixecar el veto permanent de Donald Trump a la xarxa social, va assegurar estar “confiat que podrem vendre tots els cotxes que fabriquem”.

Tot i així, els inversors de Tesla no semblen estar d'acord amb les afirmacions de Musk. Principalment perquè els títols de la companyia es van enfonsar després que es revelés que Musk utilitzaria bona part de les accions de Tesla com a garantia per dur a terme l'adquisició de Twitter. Així mateix, tampoc no va ser ben rebut pel mercat que Musk vengués 8.400 milions de dòlars en títols de Tesla durant l'última setmana d'abril. Tot i això, alguns analistes assenyalen que la possibilitat que Musk acabi comprant Twitter, fins i tot per un preu més baix de l'inicialment acordat, és una cosa que els inversors de Tesla no haurien de descartar.

Des del començament d'any, els títols del fabricant de vehicles elèctrics s'han desplomat un 27,8% i acumulen un descens de més del 30% des que es revelés la participació inicial de Musk en Twitter el 4 d'abril passat.

Noticias relacionadas

contador