elon musk twitter

Elon Musk, CEO de Tesla, ha anunciat aquest divendres a les xarxes socials que l'acord de compra de Twitter està suspès de forma temporal a l'espera d'alguns detalls tècnics en relació amb quants comptes de 'spam' i 'bots' hi ha dins de la plataforma. Després de l'anunci, les accions de la xarxa social s'enfonsen al 'premarket' de Wall Street més d'un 20%.

"L'acord de Twitter suspès temporalment a l'espera de detalls que recolzin el càlcul que els comptes falsos/spam representen menys del 5% dels usuaris", ha escrit al seu perfil oficial, enllaçant a una notícia de Reuters en què en parla precisament.

Aquesta informació es va publicar el 2 de maig i s'hi al·ludia que més de 229 milions d'usuaris van rebre publicitat al primer trimestre.

Elon Musk ha destacat sempre que la seva prioritat és eliminar 'bots d'spam' de la plataforma que vol comprar. De fet, Twitter va admetre en una presentació que hi havia diversos riscos en la negociació amb el CEO de Tesla.

Aquesta notícia arriba dies després que el mateix Musk digués que l'expulsió de Donald Trump de Twitter va ser una decisió "estúpida". "Les expulsions permanents només soscaven la confiança a Twitter com una plaça on tothom pot expressar la seva opinió", va expressar. Alhora, ha considerat que la suspensió del compte de l'expresident dels Estats Units ha estat "extremadament insensat".

Aquests moviments van en la línia amb el que anticipava el professor d'EAE Business School Ángel Barbero, que va afirmar, en declaracions a Bolsamanía, que “segurament Elon Musk busca el control absolut de la xarxa social per poder reescriure les regles del joc”.

“La percepció és que vol canviar Twitter, fer-ho des de dins en el model actual és complicat, perquè hi ha un Consell establert amb persones històriques que no canviarien el model”, va afegir.

Twitter està a prop del 10% de pèrdues durant els últims cinc dies, però segueix en positiu, amb pujades del 4%, des del començament del 2022. La capitalització borsària de la xarxa social arriba als 35.220 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador