elon-musk-ceo-tesla 2
REUTERS/Aly Song

Tesla va celebrar aquest dimarts a la nit (hora espanyola) el seu 'Battery Day' o reunió amb accionistes. El conseller delegat de la companyia, Elon Musk, va oferir noves prediccions de lliurament per a 2020, al mateix temps que l'empresa també va detallar un nou disseny de bateria que afirma que farà que els seus cotxes siguin més barats de produir.

Musk ha anticipat que espera que els lliuraments de vehicles augmentin entre un 30 i un 40% respecte a l'any passat, quan la companyia va informar de lliuraments de 367.500 vehicles. La nova orientació de Musk implica lliuraments d'entre 477.750 i 514.500 cotxes, un rang que abasta l'objectiu prèviament establert per la companyia de lliurar mig milió de cotxes al 2020. Els títols de Tesla estan caient més d'un 5%.

"En 2019, vam tenir un creixement del 50%. I crec que ho farem molt bé al 2020, probablement entre un 30 i un 40% de creixement, malgrat un munt de circumstàncies molt difícils", va dir Musk.

Elon Musk també va anunciar que els avanços en la bateria i la fabricació en els quals Tesla està treballant aviat portaran a una reducció dels preus, la qual cosa serà vital per a aconseguir més vehicles elèctrics a la carretera. "D'aquí a uns 3 anys, confiem que podrem fabricar un vehicle elèctric de 25.000 dòlars molt convincent que també serà totalment autònom", va afirmar. Cal assenyalar que Musk és conegut per ser massa optimista amb les seves prediccions.

En resposta a la pregunta d'un accionista sobre la reducció dels preus, Musk va reconèixer: "No és que la rendibilitat de Tesla sigui molt alta. La nostra rendibilitat mitjana en els últims quatre trimestres va ser potser de l'1%. No és com si estiguéssim encunyant diners. La nostra valoració fa que sembli que ho estem fent, però no és així".

El conseller delegat de la companyia va recalcar que volen fer el preu "més competitiu sense perdre diners. Si perds diners, mors".

Noticias relacionadas

contador