• No obstant això, els seus ingressos van augmentar un 26,4% fins als 3.408 milions de dòlars
  • Malgrat aquestes pèrdues, els resultats són millors del que esperaven els analistes
ep elon musk visionario presidentespace xtesla
FLICKR

Tesla ha duplicat les seves pèrdues pels costos del Model 3. La companyia d’Elon Musk ha perdut 784.600.000 de dòlars durant el primer trimestre de l'any. Tot i aquests números, els ingressos de Tesla han augmentat un 26,4% fins als 3.408 milions de dòlars. Les accions de la companyia cauen a prop d'un 7% a Wall Street.

  • 168,29$
  • -1,11%

Els resultats són millors del que esperaven els analistes. Però Tesla també va advertir que la comparació dels resultats amb anteriors trimestres no és fiable perquè l'1 de gener va modificar el sistema de comptabilitat per incloure les transaccions de lloguer com vendes.

Les despeses operatives es van situar als 1.053,5 milions de dòlars, xifra que suposa un 13,8% d'augment. Les vendes d'automòbils van ser 2.561,8 milions de dòlars, un 25,8% més que el 2017. El Model 3 s'ha convertit en el cotxe elèctric més venut i s'encamina a convertir-se en el sedan de luxe més venut als Estats Units, tal com va presumir Elon Musk.

Tesla va assenyalar que ha aconseguit "un significatiu avanç" en la producció del Model 3, però que encara no ha aconseguit assolir els objectius establerts pel fundador de la companyia, l'empresari Elon Musk. El fabricant ha dit que ha arribat a produir més de 2.000 unitats del Model 3 a la setmana durant tres setmanes consecutives, tot i que la xifra està lluny de les 5.000 previstes.

"Esperem aconseguir l'objectiu de producció del Model 3 de 5.000 unitats a la setmana al voltant de dos mesos, encara que la nostra experiència prèvia ha demostrat la dificultat de preveure de forma exacta els índexs de producció específics", va explicar el fabricant. Tesla també va assenyalar que el seu objectiu final és arribar a una producció de 10.000 unitats a la setmana.

D'altra banda, el 31 de març, l'efectiu que l'empresa posseïa en caixa era de 2,665 milions de dòlars, en relació als 3,368 milions de dòlars al tancament de 2017, és a dir 20% menys.

La companyia consumeix més de 6.500 dòlars per minut, segons dades compilades per Bloomberg. El flux d'efectiu lliure (la quantitat d'efectiu que genera una empresa després de comptabilitzar les despeses de capital) ha estat negatiu durant cinc trimestres consecutius. Aquesta serà una xifra clau quan Tesla faci un informe dels seus guanys el proper 2 de maig. No obstant això, Musk ha assegurat que no necessitaran demanar més diners.

Noticias relacionadas

contador