• La venda de vehicles segueix sent la principal font d'ingressos de Tesla amb 2.700 milions de dòlars
  • Tesla va tancar l'any amb una pèrdua de 1.960 milions de dòlars, gairebé tres vegades la registrada el 2016
elon-musk-affiche-sa-confiance-dans-tesla 20170412175403

Si fa dos dies les mirades de mig món es van posar sobre el megacoet SpaceX Falcon Heavy que va llançar un vehicle Tesla a l'espai, aquest dimecres les mirades han estat posades sobre els seus comptes de resultats. La satisfacció ha estat similar en els dos casos. La companyia presidida i fundada per Elon Musk va superar les expectatives sobre les pèrdues del fabricant d'automòbils.

  • 539,60$
  • 16,53%

Tesla va tancar els seus comptes d'octubre a desembre amb una pèrdua neta rècord de 675 milions de dòlars, molt per sobre dels 121 milions registrats durant el mateix període de l'any passat, xifra que suposa 4,01 dòlars per acció. El fabricant amb seu a Palo Alto, Califòrnia, està lluitant per complir amb els objectius de producció del seu primer gran automòbil massiu, el 'Model 3'. L’anomenat vehicle estrella de la companyia ha vist com els alts costos relacionats amb la seva producció afecten la companyia.

El fabricant va tancar el quart trimestre amb 3.290 milions de dòlars en ingressos

El fabricant va tancar el trimestre amb 3.290 milions de dòlars en ingressos. La venda de vehicles segueix sent la principal font d'ingressos de Tesla. La companyia va registrar unes vendes d'automòbils per valor de 2.700 milions de dòlars, per sobre dels 1.990 milions registrats durant el trimestre passat. Però la venda dels seus elèctrics no ha estat l'única font d'ingressos, els productes d'emmagatzematge d'energia (bateries i sistemes d'emmagatzematge elèctric per a la llar) es van incrementar un 6% fins als 179 milions durant el trimestre, des de 20 milions durant el mateix període el 2016.

En el balanç anual, Tesla va tancar l'any amb una pèrdua de 1.960 milions de dòlars, gairebé tres vegades la registrada el 2016 (675 milions). El fabricant encara no ha registra benefici cap any des que va sortir a borsa el 2010. Les accions de la companyia van registrar pujades de 3,3% durant la jornada de dimecres, una més dins el creixement que ha acumulat al llarg de l'any, a prop el 49%.

"En algun moment de 2018, esperem començar a generar un ingrés operatiu trimestral positiu de forma sostinguda", va dir Elon Musk, director executiu de Tesla, al comunicat difós per la companyia. "Amb el creixement previst tant del Model 3 com dels nostres productes d'emmagatzematge d'energia, el creixement de la taxa d'ingressos aquest any està a punt de superar significativament la taxa de creixement de l'any passat".

Musk ha apuntat que estimen que la producció del Model 3 "sigui de 2.500 vehicles setmanals per al final de primer trimestre i de 5.000 per al final del segon". "És important tenir en compte que, si bé aquests són els nivells en què ens enfoquem i tenim plans d'aconseguir-los, la nostra experiència prèvia en la producció del Model 3 ha demostrat la dificultat de pronosticar amb precisió les taxes de producció específiques en punts específics en el temps", afirmava el fundador de la companyia.

UN TESLA A L'ESPAI

El descapotable elèctric Tesla que va sortir de la Terra a bord del primer coet Falcon Heavy va aconseguir abandonar l'òrbita terrestre i es va endinsar en espai profund, però el seu destí no serà Mart. Al cap de tres ignicions del propulsor al qual anava fixat el cotxe, la trajectòria precisa per encaminar-se a l'òrbita de Mart ha estat excedida i el 'cotxe espacial' es dirigeix ​​cap al cinturó d'asteroides, segons va explicar al seu compte de Twitter Elon Musk , el president de Tesla i de Space X, fabricant del coet.

En qualsevol cas, Musk ha aconseguit els seus objectius. En primer lloc, estrenar amb èxit el seu coet pesat, amb 70 metres d'altura i capaç d'elevar a l'òrbita fins a 65 tones. També ha aconseguit per primer cop recuperar dos dels tres propulsors del coet, que van tornar a la Terra de forma controlada minuts després de l'enlairament. I en darrer lloc, una campanya publicitària espectacular per la seva companyia de cotxes elèctrics.

Un cop en òrbita, el carenat de la càpsula superior del coet Falcon Heavy es desprenia per deixar a la vista un Tesla roadster vermell cirera, amb un maniquí al volant batejat com a 'Starman'. Un vídeo transmès en viu per Musk al seu compte de Twitter va mostrar el brillant automòbil surant a la foscor de l'espai fins que la Terra va aparèixer a la vista omplint el fons.

Noticias relacionadas

contador