tencent-music-entertainment-group-a-suivre-a-wall-street

Tencent ha arribat a enfonsar-se un 10%, tot i que ha retallat les caigudes fins al 6,5%, després que els mitjans de comunicació xinesos qualifiquen el joc en línia d'"opi" mentre augmenten les preocupacions reguladores. Altres empreses de joc en línia com NetEase també han patit vendes.

L'article, publicat per Economic Information Daily, una publicació estatal xinesa afiliada al diari oficial Xinhua, afirmava que l'addicció als jocs en línia entre els nens està "molt estesa" i podria afectar negativament al seu creixement. Així mateix, demanava major regulació per a aquest sector. No obstant això, l'article va ser eliminat a les poques hores de la seva publicació.

Les accions de Tencent han caigut al voltant d'un 10% al matí, mentre que les de NetEase han baixat gairebé un 14% a Hong Kong. Les accions han reduït les seves pèrdues més tard, però han seguit sent substancialment més baixes. Tencent és una de les majors empreses de jocs del món, responsable de jocs de gran repercussió com Honor of Kings.

Des de fa temps, el govern xinès es preocupa per l'impacte dels videojocs en els menors. No obstant això, "en aquest article no s'esmenta Tencent directament, ni es fa al·lusió a cap tipus de mesura en concret", destaquen els experts de Banc Sabadell. "Recordem que des del mes de febrer, el risc d'un major control regulador per part del govern xinès, ha estat pesant en la cotització de Tencent, que ha perdut un 40% des de mitjans de febrer i un 19% el 2021", afegeixen.

Qualifiquen els analistes la notícia "negativa", per "la incertesa que pot generar, si bé la manca de concreció de potencials mesures per part del regulador, ens porta a pensar que la forta reacció negativa inicial a la notícia està lligada al sentiment negatiu sobre el sector". En aquest sentit, recorden els experts de Banc Sabadell que "no és la primera vegada que el negoci de videojocs ocupa l'atenció del regulador xinès, i que Tencent està prenent des de fa anys una actitud proactiva en la regulació del temps d'ús de seus videojocs entre nens i adolescents, cosa que minimitza les possibles multes per part del regulador".

Noticias relacionadas

contador