trump-publie-des-decrets-interdisant-les-transactions-avec-bytedance-et-tencent

Les accions l'empresa multinacional xinesa Tencent han tancar la sessió de divendres a la Borsa d'Hong Kong amb un descens del 5,04%, que ha arribat a ser del 10%, després que el president dels Estats Units, Donald Trump, hagi signat una ordre executiva que prohibirà en un termini de 45 dies fer negocis amb WeChat, empresa de serveis de missatgeria de la companyia xinesa.

"La companyia està analitzant l'ordre executiva per avaluar-la en tota la seva extensió", va informar a Europa Press un portaveu de Tencent.

A més de WeChat, Tencent és la propietària de Riot Games, creadora del popular videojoc 'League of Legends', propietària del 48,4% d'Epic Games, creadors de 'Fortnite', i d'una "participació majoritària" en Supercell, autors de 'Clash Royale'.

Durant els tres primers mesos de 2020, Tencent va obtenir un benefici net atribuït de 28.896 milions de iuans (3.748 milions d'euros), un 6,2% més, impulsat per la demanda creixent de videojocs i serveis online durant el confinament; la seva facturació va créixer un 26,4%, fins arribar a 108.065 milions de iuans (14.018 milions d'euros).

L'enfonsament de les accions de la companyia tecnològica xinesa ha esborrat en una sola jornada uns 250.000 milions de dòlars d'Hong Kong (27.800 milions d'euros) la capitalització borsària de Tencent, que es manté encara per sobre dels 5 bilions de dòlars d'Hong Kong (550.949 milions d'euros).

El càstig borsari a Tencent i la incertesa sobre la nova topada comercial entre la Xina i els Estats Units s'ha contagiat al selectiu tecnològic de la Borsa d'Hong Kong, l'índex Hang Seng Tech, que ha tancat la sessió amb pèrdues del 2,51%, així com l'STAR 50 de la Borsa de Xangai, conegut com el Nasdaq xinès, que va perdre un 2,99%.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha signat aquest dijous una ordre executiva que prohibirà en 45 dies "qualsevol" transacció amb l'empresa propietària de l'aplicació mòbil TikTok, ByteDance, així com amb WeChat, l'empresa de serveis de missatgeria de Tencent.

Noticias relacionadas

contador