ep jose maria alvarez-pallete presidentetelefonica 20181025170103
CEDE
4,22€
  • 0,07€
  • 1,73%

La venda de les filials a Amèrica Central de Telefónica entra a la recta final. Durant els últims dies, la 'teleco' que presideix José María Álvarez-Pallete, ha accelerat el procés per desprendre dels seus negocis a Costa Rica, Nicaragua i Panamà i l'operació podria tancar-se en uns 500 milions d'euros.

La companyia hauria rebut ja mostres d'interès per part de Liberty Latin America i AT&T, però la favorita en el procés seria Millicom, assenyala El Economista. La negociació se centra actualment en el preu de les filials, tot i que s'espera que sigui inferior als 570 milions als quals Telefónica ha venut les seves filials d'El Salvador i Guatemala América Móvil.

Telefónica posseeix el 100% del capital de la seva filial a Costa Rica, però només un 60% en les de Nicaragua i Panamà. El 40% restant pertany a Corporació Multi Inversions (CME) des de 2013.

Com indicava la companyia de telecomunicacions en un fet rellevant enviat a la CNMV, aquesta operació s'emmarca en la política de gestió de la seva cartera i persegueix la venda total o parcial d'aquests actius. Per facilitar la seva venda i evitar potencials problemes de competència als interessats, Telefónica va optar per dividir en dos el paquet d'actius, d'una banda els d'El Salvador i Guatemala i, de l'altra, les altres tres filials la venda de les quals ultima ara. Els recursos que s'obtinguin per la venda de les filials a l'Amèrica Central es destinaran a la reducció del deute.

Al tancament de setembre, el deute de Telefónica pujava fins als 42.636 milions, un 9,7% menys que l'any anterior. La companyia presentarà els seus resultats de 2018 el proper 21 de febrer.

Noticias relacionadas

contador